Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Havn skifter udtryk

Søgeord:

23. oktober 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

384 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Havnegade i Hirtshals fornyes til gavn for borgerne.

 

Fra at være en udtjent og grå transportvej skifter Havnegade i Hirtshals nu karakter til at blive et område med mulighed for ophold og oplevelser på kanten mellem havn og by.

 

Siden foråret har Café Møller ligget mellem Havnegade og Jollehavnen og er hver dag godt besøgt. Ved siden af caféen og i tilknytning til Jollehavnen opføres nu to bygninger, der skal være med til at give området en både moderne og hyggelig karakter. Med fiskeriet og værkstederne som den absolut dominerende aktivitet bliver der omkring Jollehavnen skabt et miljø, der dels forstærker forbindelsen mellem by og havn og dels bliver en oplevelsesrig livsnerve. Ud over at være en trafikåre skal Havnegade altså også være rum for ophold, indkøb og madoplevelser i et autentisk og moderne havnemiljø.

De forandringer, som Hirtshals Havn i disse år gennemfører i området omkring Havnegade, Jollehavnen og Vesthavnen, skal til stadighed ske i en altafgørende respekt for fiskeriet og erhvervet på havnen.

 

Administrerende direktør i Hirtshals Havn, Jens Kirketerp Jensen:

 

- Hirtshals Havn er og bliver en erhvervshavn, og derfor vil vi ikke gennemføre forandringer, der kan forringe forholdene for fiskeriet og erhvervet på havnen. Samtidig skal vi dog være opmærksomme på, at verden forandrer sig, og det skal vi forholde os til. Vi skal derfor sikre en balance mellem fiskerierhvervet og skabelsen af et rum, hvor der er oplevelser for både turister og dem, der bor i byen - og jeg tror, at vi med de tiltag, vi tager nu, har vi fundet den balance, siger han.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk

Ret cookie-samtykke