Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Havneinvesteringer i fokus

Søgeord:

28. oktober 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

289 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Pakhuset på Kolding havn lagde lokaler til velbesøgt havnekonference om gode muligheder for finansieringer i danske havne.

 

- Havne har national betydning og bør beskyttes bedre.

 

Sådan lød det blandt andet fra Lars Jespersen, administrerende direktør i SDK Shipping A/S, da han talte ved årets havnekonference, som fandt sted den 27. oktober i Pakhuset på Kolding havn og var arrangeret af Danske Havne og Danske Shipping- og Havnevirksomheder i samarbejde med Transportøkonomisk Forening.

 

- Vi investerer ofte store summer med et langsigtet perspektiv. Så vi skal være sikre på, at havnen og især kommunen har samme planer – og ikke kun for en 4-årig valgperiode, sagde Lars Jespersen, og slog dermed konferencens overordnede tema – investeringer – fast med syvtommersøm.

 

Flere af oplæggene på konferencen kredsede om investeringerne, som er dybt afhængige af, at der er en ordentlig plan for og omkring havnen. Blandt andet blev de cirka 80 deltagere fra branchen klogere på det nystartede selskab Nordic Oily Waste, der i foråret 2021 købte Fortums store vandrensningsanlæg på havnene i Aarhus og Esbjerg. Selskabet fortalte, at det havde undladt en ellers god investering på en sjællandsk havn, fordi rammerne ikke var i orden.

Oplæg fra såvel Vækstfonden og Nykredit kunne ellers bekræfte, at finansieringsmulighederne og konjunkturerne ser gode ud. Men som begge formænd for de to foreninger bag konferencen, henholdsvis Danske Havne og Danske Shipping- og Havnevirksomheder, konkluderede, er der behov for, at foreningerne i fællesskab arbejder politisk for at forbedre rammerne omkring havnene og havnevirksomhederne, herunder at få de gode budskaber og de nationale interesser tydeligere frem.

 

Moderator på havnekonferencen var viceadministrerende direktør fra Danske Rederier, Jakob Clasen. /anga.

 

Kilde: Danske Shipping- og Havnevirksomheder.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com