Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITD etablerer videns-hub i Aarhus

Søgeord:

9. juli 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

297 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Nyt samarbejde med Alexandra Instituttet.

 

I tæt samarbejde med Alexandra Instituttet etablerer ITD et internationalt videncenter og udviklingsmiljø, der skal sætte turbo på den digitale omstilling af den danske vejgodstransport. Centret, der får navnet ITD Logtech Hub og placeres i IT-Byen i Aarhus, vil bistå danske vejgodstransportvirksomheder i at favne ny teknologi og udvikle nye, digitale forretningsmodeller, lyder det fra brancheorganisationen.

 

- I den danske vejgodstransport skal vi ikke være passive tilskuere til fremtiden – vi skal være med til at forme den. Den digitale økonomi buldrer derudad, og vi ved, at vejgodstransporten står over for en gennemgribende digitalisering. Derfor vil vi i ITD nu sammen med vores medlemmer omfavne ny teknologi og de nye digitale forretningsmodeller. Vi ser det som helt afgørende for den fremtidige vækst i dansk vejgodstransport og samtidig som en mulighed for på sigt at få en førerposition i den internationale konkurrence om transportkunderne. Vi har i ITD som ambition, at danske vejgodstransport- og logistikvirksomheder skal være i den internationale elite inden for udvikling og anvendelse af digitale teknologier, og med etableringen af ITD Logtech Hub tager vi et stort skridt i den retning, siger bestyrelsesformand i ITD, Christian Sørensen Madsen.

ITD Logtech Hub åbner i august 2020 og skal både sikre udvikling og udbredelse af ny teknologi og nye digitale forretningsmodeller. Udviklingen kommer til at foregå i tæt samarbejde med Alexandra Instituttet, der har stor erfaring i at matche it-forskningsmiljøet med virksomheder.

 

Som en del af ITD Logtech Hub etableres et udviklingsmiljø i IT-Byen i Aarhus, hvor nytænkende startups med ideer til digitale løsninger inden for transport og logistik kan blive matchet med etablerede virksomheder inden for vejgodstransportbranchen. Derudover vil ITD Logtech Hub tilbyde ITD’s medlemsvirksomheder og andre interesserede analyser og kortlægning af eksisterende workflows i virksomhederne med henblik på at implementere nye digitale løsninger, der kan øge effektiviteten.

 

- Det går stærkt på den digitale agenda, og vi kan ikke tage det for givet, at vi bare kan følge med. Det kræver ressourcer og investeringer i blandt andet ny teknologi og nye digitale forretningsmodeller at sikre vi ikke kommer bagud i den internationale konkurrence. Det er en kamp, vi ikke vil tabe, så med ITD Logtech Hub vil vi fra ITD give hele branchen, og ikke mindst ITD-medlemmerne, mulighed for at komme med i front på den teknologiske udvikling, siger Christian Sørensen Madsen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk