Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Jobmesse skal give flere chauffører

Søgeord:

23. september 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

188 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Brøndby danner ramme om stor transport-jobmesse.

 

Transportbranchen har brug for flere chauffører. Derfor vil transportministeren, ledende vognmænd, Dekra og jobcentre a-kasser afholde et morgenmøde om, hvordan vi løser udfordringen. Efterfølgende vil transportbranchen, jobcentre, a-kasser og Dekra matche transportvirksomheder med nye chauffører på Danmarks største transport-jobmesse i Brøndby den 30. september.

 

Der vil være op mod 50 udstillere og her får ledige og andre interesserede en mulighed for at gribe nogle af de ledige chaufførstillinger.

 

På jobmessen kan deltagerne møde et bredt udvalg af transportvirksomheder, der her og nu står og mangler arbejdskraft.

Nemmere rekruttering

Brancheforeningen ATL og 3F har anslået, at Danmark i de kommende år får brug for 2.500 nye lastbilchauffører. I ATL’s seneste årsberetning peges manglen på chauffører som den største udfordring for branchen.

 

Ifølge Peter Laursen, administrerende direktør i Dekra Danmark, er jobmesser en effektiv måde, at skabe kontakt mellem vognmænd og nye chauffører.

 

- Der er mange flere potentielle chauffører end dem, der er i job. Det handler om at gøre rekrutteringen nemmere for virksomhederne og jobsøgningen nemmere for kandidaterne, både de erfarne og de helt nye chauffører. Branchen savner især unge chauffører, og de får med jobmesserne en god samlet indgang til de mange jobmuligheder, der er i den danske transportbranche.

Dekra holder fire jobmesser på landsplan og forventer i alt omkring 1.500 deltagere og op mod 150 vognmænd fordelt på jobmesserne. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com