Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Kapitalfond køber jysk industrivirksomhed

Søgeord:

30. september 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

445 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Sax Lift A/S solgt til Jes Linnet og VækstPartner Kapital.

 

Sax Lift A/S, som producerer løfteborde til produktionsvirksomheder over hele Europa, er netop blevet købt af den administrerende direktør Jes Linnet sammen med kapitalfonden VækstPartner Kapital.

 

Sælger er Jan Knygle, som overtog Sax Lift i 2015, og som de seneste fire år har foretaget en særdeles succesfuld udvikling af virksomheden. Sax Lift har under Jan Knygles ejerskab åbnet kontorer i 13 nye lande over det meste af Europa, og overskuddet er i perioden fordoblet, og omsætningen runder 50 millioner kroner i 2019.

 

Sax Lifts kunder tæller danske virksomheder i alle størrelser og globale koncerner som IKEA, Louis Vuitton, Daimler, Novo Nordisk, Volkswagen og mange flere.

Et år som direktør og nu medejer

I foråret 2018 overlod Jan Knygle posten som administrerende direktør til Jes Linnet, der kom fra en position som kommerciel direktør hos Amcor Flexibles i Horsens.

 

Efter godt et år som administrerende direktør var det ikke svært for Jes Linnet at slå til, da muligheden for at investere i virksomheden opstod.

 

- Sax Lift er en rigtig god virksomhed med høj kundetilfredshed som følge af vores fokus på kvalitet og kundetilpassede produkter. Jeg ser gode muligheder for at fortsætte den positive udvikling og opnå yderligere vækst i markedet for løfteborde, som er begunstiget af stigende krav til ergonomi på produktionsarbejdspladser og ønsket om mere fleksibel produktion. Derfor er jeg rigtig glad for at blive medejer af Sax Lift og for at kunne fortsætte arbejdet med at gøre virksomheden større og stærkere, siger Jes Linnet.

Samtidig med Jes Linnet investerer kapitalfonden VækstPartner Kapital et større tocifret millionbeløb i virksomheden og får aktiemajoriteten i Sax Lift.

 

- Vi er meget tilfredse med at blive medejere af Sax Lift. Virksomheden har en unik forretningsmodel, der gør dem i stand til at levere kundetilpassede løfteborde af høj kvalitet med meget kort leveringstid. Det er kunderne tilsyneladende rigtig glade for, for Jan og Jes har leveret imponerende vækstrater og samtidig drevet en profitabel forretning. For os som investorer er det desuden særdeles positivt, at den administrerende direktør ønsker at investere i virksomheden sammen med os, siger partner Anders Tvegaard, som bliver VækstPartner Kapitals repræsentant i Sax Lifts bestyrelse.

 

Jan Knygle er glad for at kunne sælge sin virksomhed til Jes Linnet og VækstPartner Kapital.

- Jes har gjort det godt siden han overtog ansvaret som direktør fra mig sidste år, og jeg er tryg ved, at han i samarbejde med VækstPartner Kapital vil blive en god medejer af Sax Lift. Jeg betragter det som en stor styrke, at vi nu får en kapitalstærk ejer med ombord, siger Jan Knygle, der beholder 20 procent af aktierne i Sax Lift efter salget. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk

Ret cookie-samtykke