Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

- Klimarejsen er ikke nogen spadseretur

Søgeord:

13. december 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

301 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Klimalov skal følges op af klimahandling, siger Dansk Energi.

 

Et bredt flertal i Folketinget står bag den nye klimalov, og det sikrer stabilitet om retningen, mener Dansk Energi, der nu opfordrer til hurtig klimahandling.

 

- Klimakampen skal vi udkæmpe i fællesskab. Derfor er det afgørende, at et bredt flertal bakker op om klimaloven. Det viser, at politikerne forstår vigtigheden af stabile rammer for energibranchen, der skal foretage kæmpe investeringer i at opføre mere vedvarende energi og fremtidssikre elnettet, så vi kan få den grønne energi ind de steder, hvor vi fortsat bruger fossile brændsler, siger administrerende direktør i Dansk Energi, Lars Aagaard, og opfordrer nu til, at klimaloven følges op af politisk handling.

 

- Nu er vi enige om retningen, og klimarejsen 2030 kan for alvor begynde. Det er ikke nogen spadseretur, men vi kender godt en del af vejen til mål. Vi skal have folk ud af de fossile biler, vores huse skal opvarmes uden fossile brændsler, og vi skal satse på power-to-X, så vi knækker klimakoden i tung transport, skibe og fly. Næste kapitel er handling, siger han.

Med aftalen forpligtiger regeringen sig til, at Danmark bidrager til at reducere udledningerne af drivhusgasser globalt. Hvert år skal regeringen redegøre for Danmarks internationale klimaindsats.

 

- Vi kan gøre meget selv i Danmark, men vi kan gøre endnu mere for at hjælpe resten af Europa til at blive grøn. Vi har de bedste forhold i verden til at producere grøn strøm på havet, der kan bruges direkte i bilerne i Berlin, Budapest og Bratislava. Og med strøm kan vi lave de brændstoffer, der skal hældes på lastbiler, skibe og fly i fremtiden. Det er derfor afgørende, at klimaloven slår fast, at Danmark skal løfte et internationalt ansvar, siger Lars Aagaard. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com