Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Komiker i spidsen for ITD-kampagne

Søgeord:

25. august 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

226 gange

Læses i øjeblikket af:

1

’Hovedet med i trafikken’ besøger 8. klasser i fire byer.

 

Budskabet fra skuespiller og komiker Brian Lykke var ikke til at tage fejl af, da han og trafiksikkerhedskampagnen ’Hovedet med i trafikken’ mandag besøgte Kirstinedalsskolen i Køge.

 

Besøget markerede startskuddet på en danmarksturné for kampagnen, som har til formål at gøre eleverne i 8. klasse klogere på trafiksikkerhed og vise dem, hvor frygtelige konsekvenser det kan have, hvis de har slået hjernen fra, når de færdes i trafikken.

 

Det er ITD, som står bag ”Hovedet med i trafikken”. Her håber projektleder Malene Vitus, at kampagnen kan bidrage til bedre trafikvaner hos de unge, når de er ude på vejene til fods, på cykel eller på scooter.

 

- Med ’Hovedet med i trafikken’ vil vi gerne udvikle unge trafikambassadører, der kan gå foran som gode eksempler for deres venner, søskende og forældre. Samtidig viser statistikkerne, at det er den gruppe af folkeskoleelever, der oftest kommer til skade i trafikken, så det er en vigtig målgruppe at få fat i. Det er simpelthen af så stor betydning at være opmærksom, når man er ude blandt biler, varevogne og lastbiler, og vi tror på, at fokus på trafiksikkerhed kan være med til at redde liv, siger Malene Vitus.

 

Ud over at undervise om trafiksikkerhed underholdt Brian Lykke med drabelige historier fra sin egen ungdom, for eksempel da han i et tilfælde af ungdommelig og utålmodig kådhed styrtede på cykel og landede på ansigtet og slog sine fortænder ud, så han i dag har porcelænstænder.

Martin var udødelig

De unge mødte også Martin, som i sandhed har mærket konsekvenserne af en trafikulykke på egen krop. Da han var ung, kørte hans kammerat galt med ham i bilen, og han endte med at blive lam fra brystet og ned. I dag sidder han i kørestol. Med sin ærlige og udførlige beretning ville han gøre det klart for de unge, at ulykker kan ske for alle, også dem der tror, de er usårlige, og når ulykken sker, rammer det også de pårørende. De unge lyttede koncentreret og stillede efterfølgende spørgsmål, så der var ingen tvivl om, at det gjorde indtryk.

 

- Vi forsøger at give eleverne stof til eftertanke uden at komme med løftede pegefingre. På den måde, tror vi på, vi kan få dem til at lytte, så det bliver hos dem, siger Malene Vitus.

ITD’s egne medlemmer er også med til at skabe opmærksomhed om det vigtige budskab. På parkeringspladsen stod dygtige lastbilchauffører klar ved store lastbiler, og de unge blev inviteret op i førerhuset, så de med egne øjne kunne se, hvor udfordrende de kan være at få øje på, hvis de befinder sig i den såkaldte kritiske zone ved lastbilens højre fordæk.

 

Til sidst skulle de producere deres egne film, hvor de skulle bruge den viden, de havde fået i løbet af dagen, til at slå et slag for at have hovedet med i trafikken. Den bedste går videre i konkurrencen om et besøg af Hjem Is-bilen til hele skolen.

 

- Vi havde en fantastisk dag i trafiksikkerhedens navn. Vi glæder os til at besøge de andre skoler i henholdsvis Munkebo, Ringkøbing og Christiansfeld i løbet af ugen, afslutter Malene Vitus.

Følgende ITD-medlemmer deltager i ’Hovedet med i trafikken’: Alex Andersen Ølund A/S, Anders Nielsen & Co., BM Bakkegården ApS, FMJ Transport & Trucking v/Frank M. Jensen, Rørby Johansen A/S, Vognmand Ernst Jacobsen A/S og Vognmandsfirmaet J.O. Pedersen & Søn. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com