Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

- Lær at tackle generation Z

Søgeord:

12. april 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

522 gange

Læses i øjeblikket af:

0

TU rådgiver om den yngste generation i transporten på Move.

 

Det kræver en indsats at rekruttere unge chauffører og logistikfolk – men det kræver også en klar strategi at fastholde dem.

 

Sådan siger Magnus Købke fra Transportens Udviklingsfond.

 

På konferencen Move fortæller han om ”Generation Z”, som er de unge født fra midt-halvfemserne og frem. De er typisk vant til støtte, dialog og medbestemmelse derhjemme, og betegnelsen ”curlingbørn” hæftes ind i mellem på Z’erne, lyder det fra Magnus Købke.

 

- De har blandt andet et enormt behov for feedback på det, de laver. De skal næsten dagligt have om ikke ros, så i al fald respons på deres arbejde, siger han og fortsætter:

 

- Det er jo ikke en kultur, der har været tradition for i transport- og logistikbranchen. Men vi oplever, at de virksomheder, der indstiller sig på Generation Z, ikke har problemer med fastholdelse, og de får nogle dygtige medarbejdere. Hvis man ikke gør noget, så risikerer man, at de unge søger væk efter få måneder, lyder det fra Magnus Købke.

Han tilføjer, at mentorer har vist sig som en god model til at tilvejebringe den opmærksomhed og lydhørhed, som generation Z’erne efterspørger. Faktisk kan virksomheder få støtte til at uddanne mentorer, men næsten ingen gjorde brug af muligheden sidste år, fortæller Magnus Købke. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk