Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Lastbilskræk i Horsens

Søgeord:

28. september 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

573 gange

Læses i øjeblikket af:

0

ATL-kommentar til kritisk lastbilforside i Jyllands-Posten.

 

Kommentar af Lars William Wesch, direktør i ATL.

 

”Hvordan kan man skrive så ensidig en artikel? Det var min første tanke, da jeg læste Jyllands Postens forsidehistorie i sidste uge med overskriften: ”Lastbiler fylder som aldrig før”.

 

Det er rigtigt, at der er trængsel og kø på vejene. Men det skyldes næppe, at lastbilerne kører tomme rundt og brænder diesel af. Det skyldes, at produktionsvirksomhederne har travlt, at vi handler på nettet som aldrig før, og at der gang i byggeriet.

 

Artiklen kunne lige så godt have handlet om, at der er gang i produktionen, eksporten og handlen – altså en positiv historie. Men journalisten valgte den negative vinkel, og borgmesteren i Horsens stillede villigt op i flere medier og beklagede sig.

Der er ingen tvivl om, at trafikken generelt er steget. Der er ikke alene kommet flere lastbiler, der er også langt flere personbiler. Derfor er kapaciteten på vejene i perioder presset til det yderste. Heldigvis har partierne i Folketinget indgået en aftale om at udbygge infrastrukturen på de mest belastede strækninger. Man kunne også overveje at gøre det lettere at køre med modulvogntog, så der kommer færre og større lastbiler på vejene.

 

I artiklen kan man læse, at vejafgifter kan være med til at løse ”problemet”. Men vejafgifter vil næppe føre til mindre trafik. Det vil til gengæld gøre det dyrere at få transporteret varer i Danmark – til skade for virksomheder, forbrugere og hele det danske samfund.

Det er helt ejendommeligt at hænge lastbilerne ud for at være skyld i trængslen på vejen. Det er ikke på den måde, at vi får løst de udfordringer, som vi vitterligt har med trængsel”.

 

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk