Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ledige chaufførhænder søges

Søgeord:

24. august 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

426 gange

Læses i øjeblikket af:

1

ATL: Håndværkere og mekanikere vil køre lastbil.

 

Antallet af indgåede uddannelsesaftaler er steget med 35 procent på et år. På EUC Lillebælt skyldes udviklingen først og fremmest, at håndværkere, mekanikere og ansatte i social og sundhedssektoren vælger at skifte branche og uddanne sig til lastbilchauffører. Det er en spændende udvikling, mener ATL.

 

Hvis man sammenligner antallet af indgåede uddannelsesaftaler i juni sidste år med juni i år, er der sket en stigning på 35 procent. Men det handler ikke kun om en enkelt måned med fart på. Der er nu 945 elever, som er i gang med en uddannelse til lastbilchauffør. Det er 21 procent flere end for et år siden, viser beregninger som ATL har lavet på baggrund af tal fra uddannelsesstatistik.dk.

 

Det skriver ATL i en pressemeddelelse.

Positive tal

- Det er særdeles positive tal. Virksomhederne har brug for de nye medarbejdere, og mange efterspørger flere lærlinge. Så hvis man har lyst til at blive lastbilchauffør, er det bare om at komme i gang med uddannelsen, siger Michael Boas Pedersen, chefkonsulent i ATL med ansvar for erhvervsuddannelserne.

 

Henrik Helios, der er uddannelsesleder på EUC Lillebælt, genkender udviklingen. I den seneste tid har han især taget imod elever, som ønsker at skifte branche. Det kan være en håndværker, som ønsker et mindre fysisk hårdt arbejde. Det kan være en medarbejder i for eksempel luftfartsbranchen, som er hårdt ramt af coronakrisen. Det kan være en mekaniker eller en tidligere ansat i social- og sundhedssektoren. Eleverne er typisk mellem 30 og 50 år.

- Folk skifter branche mere end de har gjort tidligere, hvis de oplever udfordringer i deres eksisterede arbejde. Tidligere sagde man, at en skomager skal blive ved sin læst, men sådan er det ikke mere, siger Henrik Helios.

 

Uddannelseslederen beskriver udviklingen på EUC Lillebælt med et stigende antal elever som tilfredsstillende. Der er flere unge, som vælger uddannelsen end tidligere, og flere vognmænd der ansætter lærlinge, inden de starter på grundforløb.

 

For få unge

Henrik Helios er dog ærgerlig over, at der ikke er flere unge, som vil være chauffører – trods mange års ihærdig indsats for at lokke dem til.

 

- Det er bekymrede, at der stadig ikke er flere unge, der søger ind, siger han.

Der er sket en stigning på grundforløb 1, hvor de unge typisk søger ind lige efter 9. eller 10. klasse. Der får de en introduktion til flere forskellige erhvervsuddannelser, og Henrik Helios håber, at flere fra grundforløb 1 vil vælge vejgodstransporten.

 

ATL ser det som en spændende udvikling, at flere vælger at skifte fra andre brancher til jobbet som lastbilchauffør.

 

- Det er et job med en hel del frihed og ansvar. Og så er man forskånet for tunge løft. Det er godt, at flere har fået øjnene op for, at vejgodstransporten er en attraktiv branche. Og vi håber, at den positive udvikling fortsætter, siger Michael Boas Pedersen.

  /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com