Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Logitrans miljøcertificeres

Søgeord:

14. februar 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

315 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Lagermaterielproducenten opnår ISO 14001-certificering.

 

Ribe-virksomheden Logitrans A/S, der udvikler og producerer internt transportudstyr, er blevet ISO 14001-certificeret. Standarden stiller krav til, at virksomheden identificerer og forstår sine miljømæssige påvirkninger af aktiviteter og produkter. Virksomheden skal fastlægge miljøpolitik, miljømålsætninger og sætte klare mål til forbedring af sin miljømæssige indsats.

 

- I det sidste års tid har vi arbejdet målrettet for at etablere et stærkt fundament og en fælles forståelse for miljøledelse her hos Logitrans, og vi er derfor meget stolte af vores ISO 14001-certificering. Med denne certificering har vi et værktøj til at levere miljøforbedrende resultater og til at reducere forurening, affaldsgenerering og uhensigtsmæssige udledninger i miljøet, siger Inese Niedola, QHSE Coordinator hos Logitrans.

 

- Vi ønsker at arbejde strategisk og bevidst med vores miljømål og dermed minimere vores miljøpåvirkning. Med ISO 14001-certificeringen skal vi hele tiden foretage forbedringer og evaluere. Det har vi allerede gjort, inden vi blev certificeret, men nu vil vi sætte endnu mere fokus på miljøområdet. Igennem de seneste fem år har Logitrans opnået helt konkrete energibesparelsestiltag, da elforbruget er faldet med cirka 31 procent, hvilket svarer til et fald i CO2-aftrykket, jf. Bæredygtig Bundlinje Værktøjet, på 46,4 t. CO2.

Logitrans’ målsætning er at arbejde miljøbevidst, bidrage aktivt og arbejde målrettet med den grønne omstilling, og Logitrans har derfor sideløbende arbejdet med projekt ”Klimaklar SMV”, hvor små og mellemstore virksomheder kan få rådgivning om, hvordan man kan styrke vækst og konkurrenceevne via en konkret klimastrategi, CO2-beregning og branding. Bag projektet står Fremstillingsindustrien, Dansk Industri og Industriens Fond i samarbejde med en række partnere. Logitrans arbejder også med det landsdækkende projekt ”Grøn Cirkulær Omstilling”, hvor der sættes fokus på udvikling i en mere bæredygtig og cirkulær retning. Projektet er finansieret af EU.

 

- Vi har opnået reduceringen igennem en energieffektivisering, hvor vi blandt andet har udskiftet et udsugningsanlæg med genvækst og udskiftet en luftkompressor i vores produktion, som har været med til at reducere en stor del af vores el- og gasforbrug. Vi har også sat nogle mål for yderligere reduktion og forventer derved at bidrage endnu mere til at reducere vores miljøbelastning. Vores miljøcertificering skal ikke bare være noget, som skal pynte på vores hjemmeside – det er en levende og konstant proces, som vi hele tiden vil arbejde med, uddyber Inese Niedola.

Gitte Kirkegaard, administrerende direktør i Logitrans, slutter:

 

- Vi har længe stillet skarpt på reduktion af CO2-udslip og grøn cirkulær omstilling, og dette arbejde har ført til, at vi nu er meget mere bevidste om, hvor vores CO2-udslip kommer fra, og hvordan vi kan reducere det. Arbejdet er kun lige gået i gang, og vi har høje forventninger og en masse tiltag i støbeskeen. Et af de næste projekter er at udarbejde en overordnet bæredygtighedsstrategi, som skal blive en del af vores overordnede strategi og en strategi til, hvordan vi konkret vil implementere og arbejde med FN’s Verdensmål, siger Gitte Kirkegaard. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk