Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Mads Nipper er ny topchef i Ørsted

Søgeord:

15. september 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

823 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Grundfos-CEO’en skal føre Ørsted videre på den grønne rejse.

 

Bestyrelsen i energiselskabet Ørsted udnævnte for nylig Mads Nipper til administrerende direktør og koncernchef for Ørsted med virkning fra den 1. januar 2021. Mads Nipper er i dag administrerende direktør og koncernchef for Grundfos.

 

Udnævnelsen sker som følge af Henrik Poulsens beslutning om at fratræde sin stilling som administrerende direktør for Ørsted senest den 31. januar 2021. Denne beslutning blev offentliggjort den 15. juni 2020.

 

Bestyrelsesformand i Ørsted, Thomas Thune Andersen, siger:

 

- På bestyrelsens vegne er jeg meget glad for at kunne præsentere Mads Nipper som Ørsteds nye administrerende direktør. Med udgangspunkt i en klar vision om bæredygtighed har Mads i løbet af de seneste seks år stået i spidsen for en meget vellykket omstilling af Grundfos, som har styrket virksomhedens markedsposition i et stadig mere konkurrencepræget marked og forbedret de finansielle resultater væsentligt. Med Mads Nippers store fokus på bæredygtighed og den grønne dagsorden, stærke personlige lederskab, store ledelseserfaring og fremragende resultater fra førende globale virksomheder er bestyrelsen overbevist om, at han er den rette person til at lede Ørsted i den næste fase af vores spændende rejse, siger Thomas Thune Andersen.

Mads Nipper, Ørsteds nye administrerende direktør og koncernchef, siger:

 

- Den udfordring, vi står overfor i forhold til at omstille verdens energisystemer fra fossile brændstoffer til vedvarende energi for at undgå de katastrofale konsekvenser af klimaforandringerne, er mere presserende end nogensinde før og kræver en indsats i alle dele af samfundet. Som et af verdens fem største selskaber inden for vedvarende energi og med en klar ambition om at gå forrest i den globale energiomstilling er Ørsted i en unik position til at gøre en forskel i kampen mod klimaforandringerne. Jeg glæder mig meget til at blive en del af teamet i Ørsted og til at fortsætte Ørsteds succesfulde rejse hen mod at blive en af fremtidens globale ledere inden for vedvarende energi, siger Mads Nipper.

Mads Nipper tiltræder den 1. januar 2021. Henrik Poulsen fortsætter som administrerende direktør og koncernchef indtil den 31. december 2020. For at sikre en god overlevering vil Henrik Poulsen fungere som særlig rådgiver for Mads Nipper indtil den 31. januar 2021.

 

Mads Nippers kompensationspakke er i overensstemmelse med Ørsteds vederlagspolitik og omfatter en fast grundløn på 15 mio. kr., som også dækker pension, en årlig kontant variabel bonus på 0-30 procent af den årlige faste løn med en target-bonus på 15 procent samt et langsigtet aktiebaseret honorar med et mål på 20 procent af den årlige faste løn. For at deltage i den langsigtede aktiebaserede vederlagsordning skal den administrerende direktør eje aktier i Ørsted som beskrevet i vederlagspolitikken. I 2021 vil det samlede honorar ved realisering af target-bonus være cirka 20 mio. kr. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk