Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Mange drømmer om en maritim fremtid

Søgeord:

29. juli 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

238 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Optag på de blå uddannelser faldt en anelse men ligger tæt på rekord.

 

Der er forsat god søgning til uddannelserne i Det Blå Danmark. Det stod klart, da flere tusinde unge mennesker onsdag fik svar på, om de er blevet optaget på en videregående uddannelse. De maritime uddannelser opnår det næsthøjeste antal optagne nogensinde.

 

Uddannelsesinstitutionerne SIMAC, MARTEC og landets øvrige tre maskinmesterskoler kan til september byde velkommen til 845 nye studerende. Det viser nye tal fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Det er blot femten studerende færre end sidste år.

 

Det samlet antal er dog steget markant de seneste fem år. Antallet af optagene studerende er steget med knap 25 pct. siden 2017. Blandt kvinderne er tallene også positive. Her er er der 2,5 gange flere kvinder i år, sammenlignet med 2017.

En glædelig fremgang, mener Danske Rederier.

 

- Jeg er utrolig glad for, at så mange har lyst til en karriere til søs eller i Det Blå Danmark. De danske rederier har brug for kvalificeret arbejdskraft, og det er derfor vigtigt, at der bliver uddannet dygtige skibsførere, maskinmestre og shippingfolk, siger Anne Windfeldt Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier.

 

Forventet fald

I alt er 67.425 ansøgere blevet optaget på en videregående uddannelse. Sammenlignet med rekordåret 2020 er optagelsen faldet i 2021 med 3 pct. og det er ingen overraskelse.

 

Folketingets partier indgik sidste år en aftale om at oprette ekstra studiepladser på baggrund af COVID-19-krisen. Der blev oprettet ca. 4000 ekstra studiepladser i 2020 og ca. 2000 ekstra i år, skriver Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Det er derfor helt naturligt, at antallet af optagne er faldet lidt igen - også på de maritime uddannelser.

- Interessen for de maritime uddannelser er fortsat enorm høj, og vi er stolte af det arbejde som både uddannelsesstederne, rederierne, World Careers, og vi gør. Det er alt sammen med til, at vi får udbredt kendskabet til hele branchen, samt får fortalt om alle de muligheder som følger med ved at vælge et job til søs. Det er dejligt at se, at det virker”, siger Anne Windfeldt Trolle.

 

Uddannelsen ”International Shipping and Trade” på Copenhagen Business School har optaget 66 nye studerende.

 

Den offentliggjorte oversigt tæller kun uddannelser, der er omfattet af Den Koordinerede Tilmelding.

 

De resterende konventionelle maritimeuddannelser forventer først at give svar senere på sommeren.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com