Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nordjysk havn skifter ud på topposter

Søgeord:

28. april 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

313 gange

Læses i øjeblikket af:

2

Hanstholm Havn: Michael Svane er ny formand – direktør Nils Skeby fratræder.

 

Der er gang i svingdøren på topposterne i Hanstholm Havn disse år.

 

Onsdag aften offentliggjorde Thisted Kommune, at tidligere DI Transport-direktør Michael Svane overtager posten som bestyrelsesformand – efter tidligere udenrigsminister Kristian Jensen pludseligt ikke skulle betræde den post længere.

 

Derudover melder Hanstholm Havn torsdag morgen ud, at havnedirektør Nils Skeby har valgt at fratræde sin stilling – efter knap to år på posten.

 

Havnedirektør stopper

- Havnedirektør Nils Skeby har den 18. april 2022 meddelt bestyrelsen i Hanstholm Havn, at han opsiger sin stilling ved Hanstholm Havn, lyder det fra næstformand i bestyrelsen Kris Yde.

 

- Dette er vi selvsagt utrolig kede af, da Nils har fået skabt et stærkt samarbejde på havnen samt udviklet og etableret Hanstholm Energifællesskab, som skal føre til, at Hanstholm Havn bliver den første CO2-neutrale fiskerihavn i Europa og samtidig bliver det nye forretningsområde for havnen som supplement til fiskeriet.

Nils Skeby selv udtaler i en pressemeddelelse:

 

- Den opgave, jeg blev sat til at udføre for Thisted Kommune og Hanstholm Havn inden for en 2-årig periode, var at sikre et stærkt samarbejde mellem havnen og virksomhederne på havnen, samt udvikle Hanstholm Energifællesskab, som skal føre til, at Hanstholm Havn bliver den første CO2-neutrale fiskerihavn i Europa, samtidig med at rammerne er skabt for, at Hanstholm Havn kan indgå en aftale med European Energy om at etablere et PtX-anlæg, der skal producere brint og metanol på det baglandsareal, der blev etableret i forbindelse med den netop afsluttede havneudvidelse, siger Nils Skeby og fortsætter:

 

- Siden jeg startede i august 2020, har jeg været utrolig glad for at arbejde sammen med organisationen i havnen samt de mange virksomheder på og i periferien af havnen, men da min opgave nu er løst og rammerne for fremtidssikring af Hanstholm Havn ligger klar til eksekvering, synes jeg, det er den rigtige timing for mig at stoppe som havnedirektør, så der ikke kun skal findes en ny formand, men også en ny havnedirektør. Jeg vil gerne takke alle mine kolleger, virksomhederne på havnen, borgerne i Hanstholm samt andre samarbejdspartnere for den store opbakning, jeg har fået i mit virke.

Velkommen til Svane

Tidligere formand Kristian Jensen har i mange år været en topfigur i dansk politik. Til gengæld bliver det en transportpolitisk sværvægter, der nu sætter sig til rette som bestyrelsesformand i Hanstholm Havn.

 

Kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune godkendte i aftes tidligere direktør i DI Transport Michael Svane som manden, der skal lede havnen ind i den næste og vigtige epoke med udviklingen af nye erhvervseventyr.

 

- Vi er helt utrolig glade for, at Michael Svane er parat til at stå i spidsen for Hanstholm Havn. Han kommer med en meget bred erfaring inden for transport, logistik og havnedrift, og han har et meget stort netværk fra sine mange år i transportbranchen. Begge dele er jeg overbevist om vil gavne udviklingen i Hanstholm, siger borgmester Niels Jørgen Pedersen om udpegningen af den nye formand.

Ovenpå et turbulent forløb, hvor tidligere politiker Kristian Jensen meddelte sin afgang få måneder efter udnævnelsen, så ser borgmester Niels Jørgen Pedersen frem til hurtigt at få Michael Svane ind for bordenden ved beslutningerne omkring udviklingen af Hanstholm Havn.

 

- Ovenpå udvidelsen af havnen, som netop er gennemført, er der store ambitioner om at udvikle nye erhvervsmuligheder i Hanstholm. Den daglige drift som fiskerihavn skal fortsat sikres, men potentialet er der til at blive den første CO2-neutrale fiskerihavn i Europa. Vi tror på, at Michael Svane er manden, som nu kan skabe den vækst og udvikle de arbejdspladser, der er skabt grobund for, siger Niels Jørgen Pedersen.

 

Michael Svane har mere end 25 år i transportens tjeneste stående på sit CV.

Den 64-årige Svane er oprindeligt uddannet jurist. Efter forskellige job i Justitsministeriet, Industrirådet og Dansk Arbejdsgiverforening endte han i 1995 i det daværende Danske Vognmænd, som første erhvervspolitisk chef og siden direktør. Han var en af arkitekterne bag skabelsen af DTL i 1999, da Danske Vognmænd, Vognmandsfagets Arbejdsgivere og Foreningen af Danske Eksportvognmænd fusionerede.

 

I 2005 kom han til Dansk Industri som branchedirektør for DI Transport, hvor han de seneste 16 år var transportsektorens talerør - og det gjaldt både transporten til lands, til vands og i luften.

 

- Jeg har altid været optaget af, at vi har en mobilitet, som afspejler både erhvervslivets og samfundets behov. I Hanstholm står vi med en unik mulighed for at skabe vilkår og rammer for den grønne omstilling, hvor havnens medarbejdere, kunder og virksomheder alle er centrale for udviklingen på området, siger Michael Svane.

Hanstholm som rollemodel

Han trådte tilbage som DI-direktør i december sidste år. I dag sidder han også i bestyrelsen for Aarhus Havn og Rønne Havn på Bornholm. Nu glæder han sig til at smøge ærmerne op og gå ombord i den spændende opgave, der ligger og venter i Hanstholm.

 

- Min vision er, at om fire-fem år så er Hanstholm ikke alene fortsat en markant fiskerihavn. Den er også en servicevirksomhed, et kraftcenter for den grønne omstilling og det brændstof, som skibene skal sejle på i fremtiden. Jeg ser, at havnen på den front kan blive rollemodel for andre havne. Det er en uhyre vigtig opgave, der kan skabe massiv udvikling i hele området. Det arbejde glæder jeg mig nærmest med barnlig begejstring til at komme i gang med, siger Michael Svane.

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk

Ret cookie-samtykke