Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ny forening vil bygge bro mellem kysterne

Søgeord:

28. september 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

157 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Kattegatbro-tilhængere konstituerer sig.

 

I foråret var der stiftende generalforsamling i ‘Kattegatforbindelsen – Ja tak’, og nu har foreningen konstitueret sig med en bestyrelse på fire personer. Vestsjælland er repræsenteret med to medlemmer og Østjylland med to.

 

Som formand blev valgt initiativtager til foreningen - Niels Kier Rye, Odder. Som næstformand blev valgt Ole Gammelby fra Kalundborg.

 

Foreningen har som formål at fremme, at en bro over Kattegat bliver til virkelighed. Foreningen vil oplyse og debattere om sagen lokalt, regionalt og nationalt. Foreløbig har foreningen fået en del indlæg i både landsdækkende og i lokale medier på begge kyster, og der har været en ivrig debat mellem tilhængere, modstandere og tvivlere.

 

- Vi mener, at Kattegatforbindelsen er et afgørende samfundsanliggende, som kan få stor positiv betydning for landets borgere. Broen er lige så betydningsfuld som Storebæltsforbindelsen og vil derfor få stor betydning for hele det danske samfund. Vi vil derfor ikke gå stille med dørene, men lade fordelene komme helt frem i lyset. Politikere og arbejdspladser har længe været positive, men vi håber at bringe nye perspektiver ind i diskussionen ved at tage et mere bredt og folkeligt udgangspunkt, siger Niels Kier Rye.

Foreningen har været i krydsild hos lokale medborgere og foreninger med modsat holdning. Til det udtaler Niels Kier Rye:

 

- Modstanderne har ret så langt, at alle kort ikke er lagt frem endnu. Der bliver stadig lavet undersøgelser. Derfor forholder vi os til de fordele, som vi er forholdsvis sikre på på det nuværende grundlag. Med en Kattegatbro kommer der en væsentlig kortere rejselængde og rejsetid mellem Jylland og Sjælland. I sig selv øger det mulighederne for at søge uddannelse og arbejde på tværs mellem Østjylland, Samsø og Vestsjælland. Og dermed skabes en bedre grobund for erhverv, kultur og arbejdspladser i det hele taget, og alle tre dele har en gavnlig effekt på vores velfærdssamfund. Vi antager også, at en Kattegatforbindelse vil reducere klimabelastningen og de nuværende trængte trafikkorridorer, som generer mange i deres dagligdag. På et overordnet plan kan broen måske styrke sammenhængen mellem Øst- og Vestdanmark. Set med de øjne kan Kattegatforbindelsen blive et enormt vitamintilskud til landet. Det har vi set med mange andre infrastrukturplaner, som heller ikke var populære, da de blev lagt frem, men som senere er vokset i popularitet, jo mere de er blevet brugt, lyder det fra Niels Kier Rye. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com