Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ny formand for Kattegatkomiteen

Søgeord:

20. marts 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

507 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Kampmann giver stafetten videre til Kühnau.

 

Efter ti år som formand for Kattegatkomiteen har Jens Kampmann givet stafetten videre til regionsrådsformand i Region Midtjylland, Anders Kühnau, ved et møde i komiteens formandskab.

 

Jens Kampmann kan ud over ti år som frontfigur for arbejdet for en fast Kattegatforbindelse også skrive to ministertitler og formand for bestyrelsen i Sund & Bælt Holding og dermed en af kræfterne bag både Storebæltsbroen, Øresundsbroen og den kommende tunnel under Femern Bælt, på sit CV. 81-årige Kampmann har selv ønsket at gå af som formand for Kattegatkomitéen:

 

- I Kattegatkomiteen har vi med forundersøgelsen på finansloven nået en vigtig milepæl. Dermed træder projektet ind i en ny fase, og det er tid til, at jeg giver stafetten videre. Nu handler det om at fastholde Kattegatforbindelsen på den politiske dagsorden. Det er Anders Kühnau den rette til, siger Jens Kampmann.

Anders Kühnau sidder i kraft af sin rolle som regionsrådsformand i Region Midtjylland allerede i formandskabet for Kattegatkomiteen sammen med regionsformand i Region Nordjylland - Ulla Astman, borgmester i Kalundborg - Martin Damm og borgmester i Aarhus - Jacob Bundsgaard. Fremadrettet bliver det nu Anders Kühnau, der bliver frontfigur for Kattegatkomiteen, og den rolle glæder han sig til at udfylde:

 

- En fast Kattegatforbindelse vil få kæmpestor positiv betydning for arbejdsmarkedet, uddannelse og turismen – både i Jylland og på Sjælland. Jeg glæder mig til at bidrage til den forundersøgelse, der nu skal sættes i gang. Her vil jeg arbejde for, at alle aspekter og muligheder bliver undersøgt til bunds, siger Anders Kühnau.

Ifølge Anders Kühnau kommer Kattegatkomiteen til at arbejde lige så målrettet som hidtil med at sikre, at der bliver tilvejebragt en tilbundsgående undersøgelse, når Transportministeriet igangsætter de varslede forundersøgelser.

 

- Vi vil naturligvis tilbyde vores bistand og erfaring, for ingen ønsker mere end os, at vi får lavet en grundig og fyldestgørende undersøgelse af et projekt, der er så vigtigt. Vi er naturligvis spændte på at se, hvilken rolle infrastruktur og en fast forbindelse kommer til at spille i en kommende valgkamp, og om der bliver plads til at diskutere, hvordan Kattegatforbindelsen kan bidrage til at skabe vækst og national sammenhængskraft i hele landet. Det håber jeg, siger Anders Kühnau. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk