Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ny international chef til Danske Maritime

Søgeord:

26. juli 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

256 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Danske Maritime har ansat ny chef til det internationale område.

 

Fra 1. august kommer Danske Maritimes medlemmer til at møde en ny chef bag det internationale skrivebord. Foreningen har ansat den 46-årige Bjarke Wiehe Bøtcher som ny international chef og erstatning for Klaus Rostell, som nu arbejder videre med det maritime på den danske ambassade i Bejing.

 

Bjarke Wiehe Bøtcher kommer med stor erfaring fra både diplomatiet og som embedsmand på søfartsområdet. Med sig tager han således over 20 års erfaring fra internationalt samarbejde – heraf mere end halvdelen på det maritime område, og også i hans karriere har Kina spillet en rolle.

 

Bjarke Wiehe Bøtcher var ifølge Danske Maritime nemlig den første maritime sektorrådgiver udsendt til ambassaden i Beijing, hvor han stod for at udbygge Danmarks relationer til de kinesiske søfartsmyndigheder og bl.a. arrangerede samarbejdsaktiviteter inden for maritim sikkerhed og grøn skibsbygning.

I den funktion var Bjarke Wiehe Bøtcher i dialog med flere af Danske Maritimes medlemmer om kinesiske markedsforhold, som han nu ser frem til at møde igen sammen med foreningens øvrige medlemmer:

 

- Jeg er rigtig glad for at være tilbage i den maritime sektor. Branchens globale præg, hurtige teknologiudvikling og store handelsmæssige betydning er enormt interessant. Jeg ser meget frem til at lære medlemsvirksomhederne bedre at kende. Des bedre jeg kender medlemmernes produkter, vigtigste eksportmarkeder og udfordringer, des bedre kan jeg finde muligheder og bistå med den nødvendige assistance, siger Bjarke Wiehe Bøtcher.

Bred international erfaring

Erhvervserfaringen omfatter også mellemstatsligt diplomati i regi af Østersørådet samt arbejde med søfartspolitik og internationale relationer i Farvandsvæsenet og Søfartsstyrelsen. Her havde Bjarke en vigtig opgave med at hjemtage EU-midler til udviklingsprojekter i den maritime sektor.

 

Jenny Braat, adm. direktør hos Danske Maritime, ser frem til samarbejdet om det vigtige internationale arbejde:

 

- Det globale udsyn spiller en stor rolle i vores daglige arbejde, og jeg er glad for, at vi nu får en ny kompetent mand på posten som international chef. Under krisen har vi netop på det område haft ekstraordinært tæt kontakt med vores medlemmer, som løb ind i store vanskeligheder, da grænserne lukkede. Bjarke får blandt andet en rigtig vigtig rolle med at understøtte virksomhedernes mulighed for at komme stærkt tilbage på de markeder, som vi nu i over et år har kæmpet for at få adgang til. Nogle steder går det godt, og andre steder går det fortsat meget trægt. Så der er nok at tage fat på, og jeg ser frem til samarbejdet, siger Jenny Braat.

Før ansættelsen hos Danske Maritime har Bjarke Wiehe Bøtcher senest – med udgangspunkt i den danske Patent- og Varemærkestyrelse – stået for IPR-samarbejde med myndigheder i Indien og Kina, som sigtede på kapacitetsopbygning for bedre beskyttelse og håndhævelse af immaterielle rettigheder.

 

Udover kontakt til medlemmer og Danske Maritimes internationale samarbejdspartnere, bliver også indsatsen i den europæiske brancheorganisation SEA Europe en vigtig del af Bjarkes arbejdsopgaver hos Danske Maritime.

 

Privat er Bjarke gift med Signe, der er jurist i Sundhedsministeriet. Sammen har de to store teenagedrenge og er bosat i Bagsværd. Familien blandt andet fritiden på at vedligeholde deres hollandske veteran-stålbåd og nyder at sejle og dykke.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk