Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nyt medlem af Kattegatkomitéens formandskab

Søgeord:

14. marts 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

283 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Regionsrådsformand Mads Duedahl tiltræder.

 

Med årsskiftet 2021/2022 overtog Mads Duedahl (V) posten som regionsrådsformand i Region Nordjylland efter Ulla Astman (S) og bliver dermed også nyt medlem af Kattegatkomitéens formandskab.

 

For formand Anders Kühnau er den nordjyske vinkel særdeles vigtig i arbejdet for en fast Kattegatforbindelse:

 

- Kattegatforbindelsen vil komme hele Danmark til gavn, herunder ikke mindst Nordjylland, som vil kunne spare mange kilometer på det danske jernbane- og motorvejsnet ved en fast forbindelse over Kattegat. Derfor er det rigtig vigtigt, at Nordjylland også er repræsenteret i Kattegatkomitéens formandskab, hvorfor jeg har inviteret den nye regionsrådsformand Mads Duedahl til at indtræde i formandskabet som afløser for Ulla Astman. Jeg ser meget frem til samarbejdet med Mads Duedahl. Samtidig vil jeg gerne takke Ulla Astman for et rigtig godt samarbejde i Kattegatkomitéen igennem mange år og hendes store indsats for at skabe opbakning til projektet fra det nordjyske.

Mads Duedahl selv udtaler:

 

- Jeg er meget glad for invitationen. Jeg har endnu ikke noget nærmere kendskab til processen eller de analyser, der er gennemført. Men visionen om at binde Danmark sammen og skabe vækst og dynamik i hele landet med en fast forbindelse over Kattegat synes jeg er virkelig stærk. Jeg var i 12 år medlem af Aalborg Byråd, heraf otte år som sundheds- og kulturrådmand. Her har jeg været med til at kæmpe for den 3. Limfjordsforbindelse, som er helt afgørende for Nordjylland. Nu er vi snublende tæt på at få vedtaget en anlægslov efter mange års undersøgelser. Kattegatforbindelsen er nået til en forundersøgelse, og den glæder jeg mig til, Transportministeriet offentliggør i løbet af de kommende måneder. Jeg ser store perspektiver for nordjyderne i kortere og hurtigere forbindelser med både bil og tog, men en Kattegatforbindelse er et kæmpestort projekt, og vi skal have debatten hele vejen rundt. Påvirkningerne, omkostningerne og gevinsterne, og hvordan vi ønsker at udvikle Danmark. Det bliver fantastisk spændende, siger han.

Kattegatkomitéens formandskab består per 1. januar 2022 af formand Anders Kühnau (S) - regionsrådsformand i Region Midtjylland, Mads Duedahl (V) - regionsrådsformand i Region Nordjylland, Heino Knudsen (S) - regionsrådsformand i Region Sjælland, Jacob Bundsgaard (S) - borgmester i Aarhus Kommune, Martin Damm (V) - borgmester i Kalundborg Kommune samt Michael Svane - forhenværende branchedirektør i DI Transport. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk

Ret cookie-samtykke