Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ørsted er verdens mest bæredygtige energiselskab

Søgeord:

28. januar 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

824 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Tredje år i træk med topplacering til det danske selskab.

 

Corporate Knights' årlige global 100-indeks over verdens mest bæredygtige virksomheder placerer Ørsted som verdens mest bæredygtige energiselskab. Med den tredje topplacering i træk skiller Ørsted sig ud som global frontløber blandt grønne og bæredygtige virksomheder.

 

Nyudnævnte administrerende direktør og koncernchef for Ørsted, Mads Nipper, glæder sig over selskabets høje placering i det prestigefyldte Global 100-indeks:

 

- Vi er meget glade for vores fortsatte høje placering i Global 100, som både afspejler vores målrettede indsats med at drive en bæredygtig og rentabel forretning og vores ambition om at være katalysator for den globale omstilling til grøn energi, siger Mads Nipper.

 

- Verden skal halvere udledningen af drivhusgasser inden 2030, og da næsten 75 procent af den globale CO2-udledning kommer fra brugen af energi, er en hurtig global omstilling til grøn energi afgørende. Det kræver, at både virksomheder og politikere tør læne sig frem og træffe modige beslutninger på den korte bane, som fremskynder udbygningen af grøn energi, siger han.

Ørsted er i dag en af verdens største udviklere af vedvarende energi. Virksomheden har på kort tid transformeret sin forretning fra fossile brændstoffer til grøn energi og vil være CO2-neutral i 2025. Mads Nipper mener, at Ørsteds position som frontløber forpligter selskabet til at dele viden og indsigter fra sin egen transformationsrejse og være med til at anspore en grøn omstilling på tværs af alle sektorer i samfundet:

 

- Virksomheder er nødt til at udvikle bæredygtige forretningsmodeller - både for at bidrage til kampen mod klimaforandringerne, men faktisk også for at overleve. Ørsted-transformationen er ikke en standardløsning, og vores læringer er ikke nødvendigvis relevante for alle virksomheder, men jeg håber, at vi ved at dele vores erfaringer med at transformere og præstere på samme tid kan være med til at inspirere andre virksomheder til at sætte fart på den grønne omstilling, siger Mads Nipper.

I en ny film om Ørsteds transformation til vedvarende energi deler den øverste ledelse og nøglemedarbejdere i Ørsted de beslutninger og tiltag, der er taget for fundamentalt at ændre virksomheden. De deler også tankegangene bag beslutningerne, og hvad de har lært undervejs om bæredygtig forretningstransformation.

 

Minidokumentaren byder på indsigter fra blandt andre tidligere administrerende direktør og koncernchef, Henrik Poulsen, koncernøkonomidirektør, Marianne Wiinholt, og koncerndirektør for Ørsted Offshore, Martin Neubert. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk