Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ørsted med i stort tysk brintprojekt

Søgeord:

16. november 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

243 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Ørsted og Bp vil udvikle vedvarende brint på Lingen-raffinaderi.

 

Ørsted og Bp er blevet enige om sammen at udvikle et potentielt storskalaprojekt inden for vedvarende brint på Bp's Lingen-raffinaderi i det nordvestlige Tyskland.

 

Projektet, som forventes at blive klar til drift i 2024, kommer til at bestå af et 50 MW stort elektrolyseanlæg, der kan producere et ton vedvarende brint i timen, hvilket svarer til næsten 9.000 ton om året. Ifølge Ørsted vil det være tilstrækkeligt til at erstatte cirka 20 procent af raffinaderiets nuværende fossilbaserede brintforbrug, hvilket gør, at CO2-udledningen kan reduceres med cirka 80.000 tons om året.

 

Det er også hensigten, at projektet skal understøtte en mere langsigtet ambition om at opbygge en kapacitet på mere end 500 MW vedvarende brint i Lingen. Dette ville kunne give nok vedvarende brint til både at opfylde raffinaderiets fulde brintbehov og levere råmateriale til fremtidig produktion af syntetiske brændstoffer. Det forventes, at elektrolyseanlægget skal forsynes med strøm fra en af Ørsteds havvindmølleparker i Nordsøen.

Martin Neubert, koncerndirektør og administrerende direktør for Offshore i Ørsted:

 

- Tung industri såsom raffinaderier bruger store mængder brint i deres produktionsprocesser. De vil fortsat have brug for brint, men ved at erstatte den nuværende fossilbaserede brint med brint produceret på vedvarende energi kan den tunge industri reducere sin CO2-udledning markant. Men først skal vedvarende brint være et konkurrencedygtigt alternativ til fossilbaseret brint, og derfor har vi brug for projekter som dette sammen med Bp's Lingen-raffinaderi, som kan afprøve elektrolyseteknologien i stor skala og blive et eksempel på praktisk anvendelse af brint baseret på havvind, siger Martin Neubert.

 

Dev Sanyal, Bp's Executive Vice President for Gas & Low Carbon Energy, siger:

- Brint kommer til at spille en stadig større rolle i forhold til at opfylde energibehovene i en CO2-neutral verden. Og vi er fast besluttede på at opbygge en førende position i denne nye industri. I kraft af samarbejdet mellem Ørsted og Bp får Lingen Green Hydrogen mulighed for både at accelerere reduktionen af CO2-udledningen på vores raffinaderi og opbygge erfaring med produktion og anvendelse af vedvarende brint i stor skala. Dette har potentiale til at spille en vigtig rolle i udviklingen af en brintøkonomi både i Tyskland og uden for landets grænser.

 

Partnerne har i fællesskab ansøgt om finansiering af projektet - Lingen Green Hydrogen - fra EU's Innovationsfond. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk