Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ørsted øger resultatet

Søgeord:

5. november 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

140 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Pæne stigninger år til dato.

 

Energiselskabet Ørsted har netop præsenteret kvartalsregnskab og kan efter årets første ni måneder offentliggøre et driftsresultat (EBITDA) på 16 mia. kr., hvilket er en stigning på 2,9 mia. kr. sammenlignet med samme periode sidste år. Indtjeningen omfattede en avance på 5,3 mia. kr. fra det delvise frasalg af Borssele 1 & 2 i andet kvartal 2021. Nettoresultatet udgjorde 7,6 mia. kr., og afkastet af investeret kapital (ROCE) var på 12,9 procent.

 

Mads Nipper, administrerende direktør og koncernchef for Ørsted:

 

- Vi er meget tilfredse med vores robuste forretningsmodel og aktive tilgang til risikostyring, som sammen med den høje indtjening i Bioenergy & Other sikrede gode finansielle resultater i tredje kvartal på trods af lave vindhastigheder og den usædvanlige markedssituation. Vi er fortsat godt på vej til at realisere vores forventning for 2021, siger Mads Nipper.

- Vi har gjort gode fremskridt med den kommercielle udvikling af vores tyske havvindprojekt Borkum Riffgrund 3, hvor vi forbereder os på en endelig investeringsbeslutning inden udgangen af 2021. For det første har vi underskrevet en aftale med Glennmont Partners om at frasælge 50 procent af projektet, der er på 900 MW. Derudover har vi indgået langsigtede elkøbsaftaler om Borkum Riffgrund 3 med REWE (100 MW), Covestro (100 MW) og Amazon (250 MW) og har en fremskreden pipeline af yderligere elkøbsaftaler. Disse aftaler er et godt bevis på, hvor attraktive vores havvindmølleparker er, og udgør en vigtig milepæl i forhold til at gøre projektet helt klar til, at vi kan tage endelig investeringsbeslutning om dette strategisk vigtige projekt, som yderligere vil styrke vores markedsposition i Tyskland.

I 2021 forventer selskabet et EBITDA på 15-16 mia. kr. ekskl. nye partnerskaber. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com