Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ørsted udpeger ny COO

Søgeord:

20. maj 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

183 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Richard Hunter er nyt medlem af koncernledelsen.

 

Ørsted har udpeget Richard Hunter til driftsdirektør (COO) og nyt medlem af Ørsteds koncernledelse fra den 1. juni 2021. Richard Hunter kommer fra en stilling som topchef for Rail Control Solutions and Wayside hos Bombardier Transportation.

 

Stillingen er ny og blev oprettet, efter at det tidligere i år blev besluttet at reorganisere Ørsted for at positionere selskabet bedre til fremtidig vækst. Som COO skal Richard Hunter stå i spidsen for EPC & Operations for hele Ørsted på nær Onshore-aktiviteterne, som er organiseret i et separat forretningsområde.

 

EPC & Operations står for Ørsteds EPC-aktiviteter (projektering, indkøb og opførelse) og drift af havvindmølleparker og kraftvarmeværker. EPC-organisationen står for flere store anlægsprojekter på havet over hele verden, mens Operations forestår driften af 28 havvindmølleparker, som leverer CO2-fri strøm til mere end 18 millioner mennesker globalt, og kraftvarmeværker, der leverer grøn strøm og fjernvarme i Danmark.

Richard Hunter har en lang karriere bag sig som topchef inden for projektering, produktion og drift i den verdensomspændende og britiske jernbaneindustri og har indtil for nylig været topchef for Bombardier Transportations Global Rail Control Solutions and Wayside-forretning. I sine 17 år hos Bombardier har Richard som en del af den øverste ledelse beskæftiget sig med projektering, produktion og drift på tværs af Europa samt i Asien og Stillehavsområdet, og han har stået i spidsen for projekter og produktleverancer i mere end 50 lande.

 

Mads Nipper, Ørsteds administrerende direktør og koncernchef, siger:

 

- Jeg er virkelig glad for, at Richard bliver en del af koncernledelsen som vores COO. Richard er en leder i verdensklasse, og han har de rigtige kompetencer til at fortsætte udviklingen af EPC & Operations som en afgørende del af vores arbejde med at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Richard har et solidt teknisk fundament inden for ingeniørfaget og imponerende international erfaring med produktion, drift og udvikling over hele verden, og sidst, men ikke mindst, har Richard vist sig at have et stærkt kommercielt mindset, der skaber stor værdi for både forretningen og kunderne.

Richard Hunter får base i Gentofte, men vil jævnligt arbejde fra Ørsteds London-kontor såvel som fra andre lokationer verden over.

 

Richard Hunter siger:

 

- Jeg ser virkelig frem til at blive en del af teamet i Ørsted. Efter at have arbejdet mange år i virksomheder, der leverer de mest miljøvenlige og bæredygtige former for transport, er jeg beæret over nu at få lov til at udfylde denne rolle i en af verdens største virksomheder inden for vedvarende energi med en så klar ambition om at føre an i den globale energiomstilling. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk