Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Østjyllands infrastruktur er basis for værdipleje og værdiskabelse

Søgeord:

5. januar 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

201 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Nytårshilsen fra Aarhus Transport Group.

 

”Østjyllands infrastruktur er basis for værdipleje og værdiskabelse. Med markante virksomheder og en voksende befolkning er den østjyske region markant værdiskaber i det danske samfund - det stiller krav til stærk infrastruktur.

 

Østjylland placerer sig midt i Danmark og betjener et trafikalt opland med en befolkning på cirka 1 million - og produktions- og handelsvirksomheder, der står for en stor del af det danske bruttonationalprodukt.

 

Større offentlige arbejdspladser - som eksempelvis universitet og universitetshospital - som er essentielle for samfundet generelt, har også brug for, at den fysiske infrastruktur fungerer.

 

Som talerør for de brancher, der udgør en meget væsentlig del af rygmarven i det danske samfund, er det væsentligt for Aarhus Transport Group (ATG) uopholdeligt at gøre opmærksom på, at forudsætningen for, at den rygmarv fungerer, er, at der er optimal fysisk infrastruktur til rådighed.

Det betyder, at der fra lokalt (de kommuner, der sammen udgør den østjyske millionby), regionalt og nationalt bør fokuseres på helheder, når der skal disponeres fysisk infrastruktur. Et ensidigt lokalt fokus kan let resultere i en suboptimering udelukkende målrettet det lokale. Tidligere blev der fra nationalt hold ofte meldt ud, at Østjylland skal blive enige om ét infrastrukturprojekt. Det giver ingen mening i et helhedsperspektiv og noget, man aldrig ville overveje, når der drøftes infrastruktur i hovedstadsområdet.

 

Netop en helhedstilgang med basis i seriøse analyser af nuværende og forventede behov må være det mest hensigtsmæssige såvel i en økonomisk, miljømæssig, som generel samfundsmæssig investeringsplan.

 

Det nytter at samarbejde og sætte sig de større mål - og så tage de nødvendige mindre og større skridt i en prioriteret og mulighedsbaseret rækkefølge.

Hvis alle aktører kan se, at der arbejdes hen mod de nødvendige større mål om hensigtsmæssig og effektiv infrastruktur, vil investeringslyst og lokaliseringsønsker stimuleres.

 

Derfor er der kun én vej til at pleje det samlede områdes interesser set i et samfundsperspektiv – samarbejde.

 

Samarbejde mellem de mange aktører til lands, til vands og i luften med henblik på at afdække nuværende og potentielle behov. Samarbejde på tværs af erhvervsorganisationer og virksomheder. Samarbejde mellem politikere i kommuner, region og Folketing. Alt med fokus på at sikre udvikling og pleje af de vestdanske værdier i private og offentlige virksomheder.

 

Aarhus Transport Group inviterer gerne alle parter til samtale omkring samarbejdsbordet. Godt samarbejdsnytår”.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk