Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Skoleskibene kan lægge fra kaj

Søgeord:

1. marts 2021  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

226 gange

Læses i øjeblikket af:

0

De danske skoleskibe får lov til at stævne ud på de planlagte forårstogter – efter to ugers forudgående karantæne.

Corona-pandemien har længe kastet lange skygger over unge danskeres drømme om at prøve kræfter med en karriere til søs med et togt med et af skoleskibene.

 

Men nu er der godt nyt for eleverne på Skoleskibet Danmark og Skoleskibet Georg Stage. Skibene genåbner og kan lægge fra kaj i marts.

 

Skoleskibet Georg Stage og Skoleskibet Danmark kan lette anker og sætte kursen mod de planlagte forårstogter. Der genåbnes nu for skoleskibene, så de kan sejle af sted som planlagt henholdsvis den 27. marts og 3. april.

 

Det skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse søndag.

 

Der er tale om i alt 143 elever, der skal påmønstre skibene – 80 på Skoleskibet Danmark og 63 på Skoleskibet Georg Stage.

Udmeldingen fra Uddannelses- og Forskningsministeriet hilses velkommen i Danske Rederier.

 

- Det er en stærk melding, at skoleskibene kan komme på vandet og gennemføre deres planlagte forårstogter trods corona, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier

 

- Det er super godt. Både for de unge matroser, der får lov at påmønstre, men også for fødekæden af danske søfolk, så det er en vigtig og rigtig beslutning, siger Anne H. Steffensen.

 

Sikkerhedsuddannelse og karantæne

Forud for afrejsen er en periode, hvor eleverne skal gennemføre en række obligatoriske sikkerhedskurser. Den periode kommer samtidig til at fungere som karantæneperiode.

 

Eleverne på henholdsvis Skoleskibet Danmark og Skoleskibet Georg Stage møder ind 14 dage før afrejse med et negativt testsvar, hvorefter de isoleres og testes løbende. Også besætningen bliver isoleret og testet løbende i samme periode.

Eleverne og besætningen på begge skibe vil således ikke se andre mennesker end hinanden fra de møder ind og indtil togternes afslutning – og eventuel landgang i forbindelse med proviantering vil foregå under klare instrukser.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk