Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

- SPF sætter nye mål

Søgeord:

8. april 2019  |  

Læst i alt:

555 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Transportchef Henrik Ringkær blandt indlægsholderne på Move-konference.

 

Transport- og logistikchef Henrik Ringskær, SPF-Danmark A/S, er blandt indlægsholderne med et oplæg om rekruttering og fastholdelse, når Messe C i Fredericia arrangerer MOVE-konferencen onsdag 8. maj fra kl. 11 til 15.30 i Messe C.

 

Konferencen arrangeres i samarbejde med Syddansk Logistik Forum og Danske Transport Medier.

 

Lidt ud af kurs

Før konferencen siger Henrik Ringskær blandt andet til Vognmandens Fagblad:

 

- SPF-Danmark har traditionelt haft forholdsvist god fod på det med at rekruttere og fastholde chauffører. Tidligere er under fem procent af vores chauffører fratrådt igen, men vi har været bragt lidt ud af kurs, da vores ejer solgte en dele af virksomheden i 2017 og 2018. SPF-Danmarks genetiske afdeling blev solgt til DanBred, og dermed forsvandt en stor del af vores oprindelige DNA fra 1971.

 

Derfor har en intern arbejdsgruppe hos SPF-Danmark arbejdet målrettet på at styrke virksomhedens arbejde med at rekruttere og fastholde medarbejderne. Herunder virksomhedens 190 chauffører, der håndterer cirka 150 lastbiler, der transportere grise fra og mellem danske landmænd.

Ny målsætning

- Det er altså ikke, som det var engang, og det gør det endnu mere vigtigt, at vi ansætter rigtigt første gang. Også fordi der er meget store omkostninger ved at oplære nye chauffører. De gamle dyder spiller fortsat en stor rolle, for det er fortsat vigtigt, at der er en god sammenhæng mellem det private og arbejdslivet. Samtidigt er det vigtigt, at vi plejer og lytter til vores medarbejdere, tilføjer transport- og logistikchef Henrik Ringskær.

 

Henrik Ringskær peger samtidigt på vigtigheden af, at SPF-Danmark holder øje med, hvor medarbejdernes ønsker bevæger sig hen.

 

- Ønsker de at arbejde flere eller færre timer, eller vil de gerne have en anden jobfunktion? Det er vigtigt at holde øje med, så vi gør arbejdet så spændende og afvekslende som muligt.

Lærlinge

Den fornyede fokus på rekruttering inkluderer også nye chaufførlærlinge. Indtil videre uddannes de internt hos SPF-Danmark, men måske indgår virksomheden samarbejde med andre transportvirksomheder fra lokalområdet omkring Vejen i fremtiden, så lærlingene tilbydes en endnu mere alsidig uddannelse.

 

- Vi skal forstå de nye medarbejdere endnu bedre. Det er også vigtigt, når vi arbejder med et erhverv, der er forfulgt i den offentlige debat, og hvor vi bliver mødt med ekstreme sanktioner fra myndighederne, tilføjer transport- og logistikchef Henrik Ringskær.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk