Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

- Stadig alt for lang ventetid til kørekort

Søgeord:

25. juli 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

297 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Lange ventetider har store konsekvenser for branchen og de enkelte, lyder det fra ATL.

 

Det tager stadig halve år, før kommende lastbilchauffører får lov til at tage et kørekort. Derfor dropper flere ud af uddannelsen, og andre bliver stærkt forsinkede. Det er en dybt alvorlig situation, lyder det fra ATL.

 

- Lærlinge mister motivationen, virksomhederne taber mange penge, og branchen mister måske værdifuld arbejdskraft. De lange ventetider har store konsekvenser, som myndighederne må tage alvorligt, siger Lars William Wesch, direktør i ATL.

 

Den lange ventetid rammer især elever uden en helt ren helbredsattest. De kan have brug for en ekstra helbredsundersøgelse, eller de skal sende dokumentation for, at de er raske, før de får lov til at gå til køreprøve.

 

Hvis en kommende chauffør havner i den gruppe, går der som regel over 100 dage, før han eller hun kan komme til køreprøve, viser en rundspørge til AMU-centre og EUD-skoler, som TUR – Transporterhvervets Uddannelser stod bag sidste år.

- Det er utilfredsstillende, at kommende lastbilchauffører skal vente i månedsvis på at komme til køreprøve. Og det er endnu værre, at ventetiderne tilsyneladende bliver længere og længere. Hverken virksomheder eller elever er tjent med situationen, siger Lars William Wesch.

 

ATL skrev sidste år til Færdselsstyrelsen og bad dem om at prioritere området. Styrelsen arbejder på at nedbringe ventetiderne. Men tilsyneladende er der ikke sket forbedringer, når der gælder de lange ventetider på helbredsgodkendelser.

 

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk