Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Tidligere V-minister skal stå i spidsen for grøn lobby

Søgeord:

25. marts 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

665 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Kristian Jensen udpeget som administrerende direktør i Green Power Denmark.

 

Det bliver den tidligere Venstre-folketingspolitiker, skatte-, finans- og udenrigsminister Kristian Jensen, der skal stå i spidsen for Danmarks nye grønne erhvervsorganisation Green Power Denmark.

 

- Jeg er glad og stolt over at kunne tiltræde som administrerende direktør for Green Power Denmark. Intet er vigtigere lige nu end at sætte tempo på den grønne omstilling og elektrificeringen, og det er kernen i Green Power Denmarks arbejde. Det er på alle måder et drømmejob, siger Kristian Jensen.

 

Efter 23 år som medlem af Folketinget, minister og næstformand i Venstre stoppede Kristian Jensen i Folketinget i fjor for at blive særlig repræsentant for Danmark i FN, hvor han har arbejdet for, at Danmark får en plads i FN’s sikkerhedsråd i 2025.

Green Power Denmark blev etableret den 23. marts 2022 ved en fusion af Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft. Organisationen har for nuværende to kontorer i København og kontor i Aarhus og Bruxelles. I alt er der cirka 125 fuldtidsansatte.

 

- Green Power Denmark samler alle aktører, der ønsker en accelereret elektrificering med grøn strøm. Med de unikke kompetencer vi har inden for grøn energi og forsyning i Danmark, står vi stærkt, og vi har alle muligheder for at præge den grønne omstilling på en måde, der ikke er set tidligere. Selv om det er svært at forlade Udenrigsministeriet, så forlader jeg det, som jeg har kaldt verdens sjoveste job for at tage fat på verdens vigtigste job: at sikre hurtig omstilling og konkurrencedygtig grøn energi. Med tanke på klimaets tilstand og sikkerhedssituationen i Europa er det tydeligt, at vi får travlt fra starten, siger Kristian Jensen.

Green Power Denmarks formand Jesper Hjulmand ser frem til samarbejdet med Kristian Jensen:

 

- Vi har i Kristian fundet en yderst kompetent direktør til at stå i spidsen for Green Power Denmark og en samlet stærk energisektor, og vi glæder os til at få ham med om bord. Kristian er med sin store politiske indsigt og erfaring fra medlemsorganisationer den helt rette til at samle vores mange medlemmer om den fælles ambition at bidrage til Danmarks position som globalt foregangsland inden for grøn energi, grøn teknologi og grøn infrastruktur og endegyldigt målsætningen om en fossilfri fremtid.

 

Kristian Jensen tiltræder efter nærmere aftale med Udenrigsministeriet, når han er frigjort for indgåede aftaler og senest ved udgangen af april.

/anga.

 

Kristian Jensen. Foto: Hanstholm Havn.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk