Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

TOPNYHED: Kristian Thulesen Dahl er ny direktør i Port of Aalborg

Søgeord:

1. juli 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

717 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Den tidligere formand i Dansk Folkeparti afløser Claus Holstein.

 

Det bliver den tidligere formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl, der fra 1. august 2022 overtager roret som ny administrerende direktør i Danmarks største indlandshavn Port of Aalborg.

 

Det skriver havnen i en pressemeddelelse lidt over middag fredag.

 

Thulesen Dahl sætter sig således for bordenden i en havnevirksomhed, der har noteret en betydelig vækst de seneste mange år.

 

Tidligere på året meddelte havnens mangeårige administrerende direktør Claus Holstein et ønske om at stoppe senest i marts 2023, og Port of Aalborg har siden haft et stort ansøgerfelt at vælge mellem, lyder det fra havnens bestyrelsesformand Lasse Frimand Jensen:

 

- Vi har været meget tilfredse med det store og yderst kompetente ansøgerfelt, vi har haft at vælge mellem. Til syvende og sidst har vi dog ikke været i tvivl om, at Kristian Thulesen Dahl er den bedst egnede til at fortsætte realiseringen af vores ambitiøse udviklingsstrategi, der blandt andet indebærer investeringer for op imod to mia. kr., en målsætning om at tiltrække 10-15 store virksomheder samt skabe 5.000 jobs i Aalborg Kommune frem mod 2030, siger Lasse Frimand Jensen og fortsætter:

- De fleste kender ham som en markant politiker, men vi ser ham først og fremmest som en erfaren leder, forhandler og strateg. Det er disse kompetencer, vi har brug for i Port of Aalborg, og det glæder os, at vi nu er nået frem til en aftale.

 

Kristian Thulesen Dahl starter i sit nye job i Aalborg den 1. august 2022.

 

Fra politiker til erhvervsliv

Det er en af de mest markante profiler i dansk politik gennem de seneste 20 år, der dermed forlader landspolitik til fordel for erhvervslivet. Kristian Thulesen Dahl har uafbrudt siddet i Folketinget siden september 1994 og var i perioden fra 2012 til primo 2022 formand for Dansk Folkeparti. Han har siden 1998 været medlem af Nationalbankens Repræsentantskab og var frem til 2021 også medlem af Nationalbankens bestyrelse. Infrastruktur er ikke nyt for Kristian Thulesen Dahl, idet han tidligere har siddet i bestyrelsen for Billund Lufthavn.

- Mit ønske om at forlade dansk politik er vokset de senere år. Jeg har prøvet rigtig meget i politik, og nu vil jeg gerne bruge mine kompetencer i erhvervslivet. Direktørstillingen hos Port of Aalborg er en ønskestilling for mig, da jeg her sammen med dygtige og kompetente medarbejdere kan arbejde med at skabe vækst og nye arbejdspladser. Jeg er utrolig glad for, at jeg har fået denne mulighed og dermed den fremtid, der nu tegner sig for mig, siger Kristian Thulesen Dahl.

 

Fra 2006 til seneste regnskabsår er omsætningen i Port of Aalborg steget fra 86 mio. kr. i til 239 mio. kr., mens indtjeningen er mere end tredoblet i samme periode. Den positive udvikling skyldes særligt Port of Aalborgs strategiske transformation fra en traditionel havnevirksomhed til en moderne indlandshavn med blikket rettet mod både vand og bagland, et omfattende logistik-setup og et skarpt fokus på bæredygtighed og grøn omstilling.

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk