Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Transportveteran skal sælge Kattegatforbindelsen

Søgeord:

25. maj 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

357 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Michael Svane er ny formand i Kattegatkomitéen.

 

Tidligere direktør i DI Transport og et velkendt ansigt inden for dansk transport og logistik gennem årtier Michael Svane bliver formand for Kattegatkomitéen. Han afløser dermed regionsrådsformand Anders Kühnau, der bliver i komitéens formandskab, der desuden udvides med ny branchedirektør i DI Transport, Karsten Lauritzen.

 

- Det er med glæde, at jeg giver stafetten som formand for Kattegatkomitéen videre til Michael Svane. Han har været medlem af formandskabet siden efteråret 2019. Jeg har været glad for mine tre år som formand, men vi går nu ind i en ny fase, når forundersøgelsen bliver offentliggjort om forhåbentlig ikke så længe. Derfor er det oplagt med et skifte nu, siger Anders Kühnau.

Ønsker bred debat

Michael Svane slår fast, at han vil fortsætte den linje, Kattegatkomitéen har stået for hidtil.

 

- Jeg er en engageret fortaler for en fast Kattegatforbindelse. Den bliver en vigtig del af vores fremtidige infrastruktur og vil være med til at binde landet sammen på en hel ny måde. Samtidig er det vigtigt at understrege, at vi ønsker en bred og nuanceret debat om forbindelsen, hvor alle forhold omkring anlæg, miljø, natur og klima indgår. Kattegatkomitéen har et meget vigtigt arbejde i den forbindelse, som jeg glæder mig til at stå i spidsen for. Jeg ser også frem til en god og ligefrem dialog med modstandere og skeptikere. Vi skal ikke haste en beslutning igennem, siger Michael Svane.

Karsten Lauritzen har siden 1. februar 2022 været branchedirektør i DI Transport og indtræder nu i Kattegatkomitéens formandskab.

 

- Hver gang vi har fået en fast forbindelse, er der blevet skabt en ny dynamik – til glæde for erhvervslivet og borgerne. Det kommer også til at ske med Kattegatforbindelsen. Den vil gøre det muligt for virksomhederne at tiltrække arbejdskraft fra et meget større område. Og der vil blive sparet både tid og kræfter på transport af varer mellem landsdelene, siger Karsten Lauritzen.

 

Karsten Lauritzen er opmærksom på, at der er mange, som er bekymrede for en fast forbindelse over Kattegat. Derfor opfordrer han alle parter til at lytte til hinanden.

 

Kattegatkomitéen blev etableret i 2008 og er en sammenslutning af politikere og interesser i det private erhvervsliv, organisationer, vidensinstitutioner mv., der alle arbejder for en beslutning om anlæg af en fast Kattegatforbindelse til højhastighedstog og biler over Kattegat mellem Jylland og Sjælland.

Kattegatkomitéens formandskab består nu af formand Michael Svane, Anders Kühnau - regionsrådsformand i Region Midtjylland, Mads Duedahl - regionsrådsformand i Region Nordjylland, Heino Knudsen - regionsrådsformand i Region Sjælland, Jacob Bundsgaard - borgmester i Aarhus Kommune, Martin Damm - borgmester i Kalundborg Kommune samt Karsten Lauritzen - branchedirektør i DI Transport.

 

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk