Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ung profil ny formand i Aalborg Havn

Søgeord:

26. januar 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

282 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Verdensmål og digitalisering er højt på dagsordenen hos Lasse Frimand Jensen.

 

Lasse Frimand Jensen er tiltrådt som ny bestyrelsesformand i Port of Aalborg.

 

Efter otte år med borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen, som bestyrelsesformand er det nu Lasse Frimand Jensen, der står ved roret.

 

Lasse Frimand Jensen indtræder som bestyrelsesformand i en periode præget af stor udvikling hos Port of Aalborg, der gennem mange år har investeret massivt i udvidelser af virksomhedens erhvervsområder i det østlige Aalborg, hvor flere end 100 virksomheder har etableret sig.

 

- Port of Aalborg har opbygget en stærk position som en moderne indlandshavn med blikket rettet mod både vandet og baglandet, et omfattende logistik-setup og fokus på bæredygtighed og grøn omstilling. Men vi er langt fra i mål med vores udvikling. Vi skal fortsætte implementeringen af vores ambitiøse udviklingsstrategi, og jeg er meget tryg ved, at det overordnede ansvar for den opgave bliver placeret hos Lasse Frimand Jensen, der har indgående kendskab til havnen, siger borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen.

Siden 2018 har Lasse Frimand Jensen været bestyrelsesformand i havnens driftsselskab Port of Aalborg Logistics, og han ser meget frem til at tage hul på sin nye rolle:

 

- Jeg er meget glad for og stolt over, at bestyrelsen har valgt mig som bestyrelsesformand for Port of Aalborg. Jeg ser frem til at forsætte selskabets ambitiøse kurs sammen med direktionen og havnens dygtige medarbejdere, siger Lasse Frimand Jensen, der er ud over sin rolle som bestyrelsesformand i Port of Aalborg også er gruppeformand for den socialdemokratiske byrådsgruppe. Til daglig arbejder han som teamleder for International House North Denmark – et netværkshus for nordjyske virksomheder, der har brug for at tiltrække og fastholde international arbejdskraft.

Globalt udsyn

Port of Aalborgs udviklingsstrategi, som Lasse Frimand Jensen nu får det overordnede ansvar for at realisere, indebærer blandt andet målsætningen om at bidrage til at skabe 5.000 nye jobs i Aalborg Kommune frem mod 2030. Og som i sit daglige virke i International House North Denmark kommer den nye bestyrelsesformand også her til at kigge uden for landets grænser.

 

- Målet om de 5.000 nye jobs skal opnås ved fortsat at investere betragteligt i at gøre det endnu mere attraktivt at drive virksomhed i Aalborg, så vi dels styrker vækstmulighederne for kommunens eksisterende virksomheder, og dels tiltrækker nye virksomheder. Herunder også internationale virksomheder, der i endnu højere grad end i dag, skal anse Aalborg, som det ideelle sted i Nordeuropa og Skandinavien at etablere nye aktiviteter, siger Lasse Frimand Jensen.

 

Port of Aalborg forventer at investere op imod 2 mia. kr. i perioden 2020-2030, og allerede nu har virksomheden blandt andet igangsat en markant udvidelse af havnens transportcenter. Derudover er den første kajudvidelse i 30 år også ved at blive anlagt.

Verdensmestre i verdensmål

Investeringer har dog ikke alene til formål at optimere rammerne om kundernes logistik. Lasse Frimand Jensen peger på bæredygtighed og digitalisering som afgørende fokusområder for havnen i de kommende år.

 

- Coronapandemien har gjort det meget tydeligt, at vi står stærkt inden for digitalisering sammenlignet med havnene i vores nabolande særligt mod syd, og den position skal vi udbygge. Derudover skal vi være verdensmestre i FN’s verdensmål, for der er ingen tvivl om, at bæredygtighed i stigende grad bliver et konkurrenceparameter. Det gælder også den sociale bæredygtighed, hvor vi for eksempel gennem vores engagement i CSR-foreninger som Cool East er med til at gøre det nemmere og mere håndgribeligt for virksomheder at arbejde med CSR til glæde for Aalborg Øst og de øvrige nærområder, siger Lasse Frimand Jensen og fortsætter:

- Desuden bliver den grønne omstilling et nøgleområde for os på flere niveauer. Vi skal styrke rammerne om virksomheder, der arbejder med grøn energi. Her er vores område i dag via stærke industriklynger og aktører blandt de førende i verden inden for fx test af vindmøllevinger og udvikling af metanolbrændselsceller til bilindustrien. Samtidig skal vi blandt andet via vores stærke logistisk-setup, udviklingen af industrielle symbioser og vores engagement i for eksempel Green Hub Denmark hjælpe virksomheder, der etablerer sig hos os med at forbedre deres grønne bundlinje. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk