Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vanskelig, men vigtig debat med vognmændene

Søgeord:

10. marts 2022  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

502 gange

Læses i øjeblikket af:

0

- Grøn omstilling er ikke let, men branchen skal møde den med nysgerrighed, lyder det fra DTL-chefkonsulent Søren Büchmann Petersen.

 

I weekenden afholdt fire af DTL's lokalforeninger en meget velbesøgt "Vognmandens Dag" i Dalby på Sydsjælland.

 

Søren Büchmann Petersen, chefkonsulent i DTL Danske Vognmænd, talte under debatten om grøn omstilling og præsenterede også Den Grønne Transportpris, som DTL har stiftet sammen med Jyske Finans.

 

Han fortæller, at det endte med at blive en vanskelig, men vigtig debat om vognmændenes grønne omstilling.

 

- Debatten om grøn omstilling af vognmandserhvervet er vanskelig, men vigtig. I en branche, hvor konkurrencen er benhård og indtjeningen beskeden, kommer omstilling ikke af sig selv og slet ikke, så længe alternativerne til diesel ikke er økonomisk attraktive eller anvendelige i praksis. Skal vognmændene så melde sig ud af debatten med henvisning til, at udviklingen må komme ude fra, spørger Søren Büchmann Petersen og svarer selv:

- Nej tværtimod. Mit væsentligste budskab til vognmændene er, at branchen skal møde den grønne omstilling med nysgerrighed og engagere sig i debatten. Så er det helt fair, at vognmændene forholder sig kritisk ud fra faglige og praktiske betragtninger, men vi må ikke starte med at vende ryggen til, siger Søren Büchmann Petersen og slutter:

 

- Transportbranchens engagement og positive medspil er det bedste middel til at opnå, at der blandt politikere og beslutningstagere er forståelse for virksomhedernes udfordringer, og sikre, at branchen tages med på råd som en seriøs part.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk