Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vestas nedjusterer i kølvandet på Covid-19

Søgeord:

17. august 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

233 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Dystre corona-udsigter skygger for tilfredsstillende omsætning.

 

Den danske vindmølleproducent Vestas leverede isoleret set et fornuftigt kvartalsregnskab for Q2 2021, men et udfordrende markedsmiljø i skyggen af coronapandemien får koncernen til at nedjustere forventningerne for indeværende regnskabsår.

 

I andet kvartal 2021 genererede Vestas en omsætning på 3,5 mia. euro, hvilket er på linje med året før. EBIT før særlige poster steg med 67 mio. euro til 101 mio. euro. Dette resulterede i en EBIT-margin før særlige poster på 2,9 procent sammenlignet med 1,0 procent i andet kvartal 2020.

 

Kvartalsindtaget af faste og ubetingede ordrer til vindmøller udgjorde 5.290 MW. Værdien af ordrereserven på vindmøllerne var 21,2 mia. euro per 30. juni 2021. Ud over ordrereserven på vindmøller havde Vestas ultimo juni 2021 serviceaftaler med en forventet kontraktlig fremtidig omsætning på 26,9 mia. euro. Værdien af det samlede efterslæb af ordrer og serviceaftaler på vindmøller udgjorde således 48,1 mia. euro - en stigning på 13,0 mia. euro i forhold til året før.

Koncernpræsident og administrerende direktør i Vestas, Henrik Andersen:

 

- I andet kvartal 2021 understregede Vestas vores markedsledende position, selvom første halvår har været langsommere end forventet på grund af begrænsninger i forsyningskæden på vigtige markeder. Vi opnåede en omsætning på 3,5 mia. euro og en EBIT-margin på 2,9 procent, hvilket er en forbedring på 1,9 procentpoints i forhold til året før. Denne stigning blev primært drevet af underliggende forbedrede operationer og eksekvering, men hæmmet af den fortsatte omkostningsinflation, der påvirkede globale industrier. I dette miljø voksede vores serviceforretning og vindmølleordreindtag henholdsvis 23 procent og 28 procent år til år, hvilket resulterede i en alletiders høj ordrebeholdning på mere end 48 mia. euro, siger Henrik Andersen.

På grund af det nuværende markedsmiljø præget af begrænsninger i forsyningskæden, omkostningsinflation og begrænsninger på nøglemarkeder forårsaget af Covid-19 og de konsekvenser, dette sandsynligvis vil fortsætte med at have i andet halvår, reviderer Vestas hele årets vejledning. Forventningerne er nu en omsætning på 15,5-16,5 mia. euro (tidligere 16-17 mia. euro) med en samlet EBIT-margin før særlige poster på 5-7 procent (tidligere 6-8 procent).

 

- Kombineret med en gennemsnitlig salgspris på 0,79 euro/MW for onshore, nye offshore ordrer og vores første foretrukne leverandøraftale for vores V236-15,0 MW turbine, var kvartalet kommercielt meget stærkt. For at afspejle udfordringerne fra omkostningsinflation og det globale miljø, vi opererer i, har vi revideret vores retningslinjer for 2021, og vi er fortsat fokuserede på at udføre vores prioriteter for året, som gør os i stand til at leve op til vores forpligtelser, drive energiomstillingen og styrke vores markedsledelse, slutter direktøren. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com