Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

- Vi skal plukke de lavthængende frugter

Søgeord:

1. marts 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

215 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Der er flere mulige håndtag i jagten på flere chauffører, mener ATL.

 

Sidste uge holdt Transportministeriet en høring i Folketinget om mangel på arbejdskraft i transportbranchen. Transportministeren, medlemmer af Folketingets transportudvalg og aktører fra gods- og persontransporten deltog.

 

ATL’s direktør, Lars William Wesch, opfordrede til at gribe efter de værktøjer, som hurtigt kan hjælpe til at forbedre situationen.

 

- Vi er i den positive situation, at vi aldrig har haft så mange lærlinge på transportområdet som nu. Derfor gælder det om at fjerne de sten på vejen, der kan forhindre, at man kan komme godt igennem uddannelsen. Det gælder ikke mindst ventetiderne på at få stort kørekort - især i forbindelse med vandels- og helbredsgodkendelser, siger Lars William Wesch.

 

ATL’s direktør opfordrede på høringen til, at der bliver sat ekstra ind for at nedbringe de lange ventetider på behandling af helbredsgodkendelser i forbindelse med ansøgning om stort kørekort.

- Vi hører desværre om ventetider på flere måneder – og det er naturligvis uacceptabelt, siger Lars William Wesch. Han håber, at Færdselsstyrelsens plan for at øge digitaliseringen vil medføre, at ventetiderne på erhvervskørekort falder.

 

Et andet område, der ifølge ATL kræver en større indsats, er at revurdere omfanget af bøder, som chauffører risikerer at få i forbindelse med jobbet.

 

- Vi skal ikke afskaffe bøder, men der er behov for at begrænse det samlede omfang af bøder - og ikke mindst se på bødeniveauet. Det gælder blandt andet risikoen for at få bøder ved transport af dyr, hvor en chauffør kan risikere store bøder for ikke at have opdaget ofte svært gennemskuelige sygdomme på et svin, siger Lars William Wesch.

På høringen kom flere ind på det relativt høje frafald på vejgodstransportuddannelsen.

 

- Vi er glade for det høje antal chaufførlærlinge, men det er nødvendigt at få dæmmet op for det høje frafald. Det kan på sigt være vigtigt for at sikre tilstrækkeligt med chauffører. Det er nødvendigt at se på, hvorfor mange unge forlader uddannelsen i grundforløbet, siger Lars William Wesch. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk

Ret cookie-samtykke