Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vind- og brintbrancher i nyt samarbejde

Søgeord:

19. marts 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

364 gange

Læses i øjeblikket af:

1

PtX-Alliancen skal bidrage til udbredelsen af Power-to-X.

 

Organisationerne Wind Denmark og Brintbranchen har indgået et strategisk samarbejde, der skal bidrage til at udbredelsen af Power-to-X (PtX) i Danmark, og nedbryde regulatoriske barrierer. De to organisationer har navngivet samarbejdet PtX-Alliancen.

 

PtX er et afgørende teknologisk tiltag i virkeliggørelsen af Danmarks ambitioner om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i 2030. Derfor skal Danmark i de kommende år udvikle et helt nyt sæt af regler og rammer, der muliggør, at grøn strøm fra vindmøller og solceller kan blive brugt til at producere brint og andre elbaserede brændstoffer (electrofuels) blandt andet gennem elektrolyse.

 

- Etableringen af PtX-Alliancen skal ses i lyset af, at vi kun har skrabet overfladen i forhold til, hvor stort potentialet er for brug af strøm til at producere grønne brændstoffer. Hvis vi i Danmark skal blive førende inden for dette felt, hjælpe den grønne omstilling herhjemme på vej og skabe et nyt eksporteventyr, så skal vi have gentænkt vores lovgivning, og det vil være hovedformålet i PtX-Alliancen, siger Jan Hylleberg, administrerende direktør i Wind Denmark.

Wind Denmark og Brintbranchen repræsenterer tilsammen hele værdikæden bag PtX-produktionen i Danmark. Wind Denmark repræsenter ”Power”, imens Brintbranchen repræsenter ”to-X”, herunder producenter og aftagere. Samarbejdet skal sikre, at der i Danmark kommer storskala produktion af blandt andet brint, samt sikre mulighederne for et nyt eksporteventyr af såvel grønne brændsler og teknologi til produktion.

 

- Vi forventer, at efterspørgslen efter brint og andre elbaserede brændstoffer vil eksplodere i de kommende år og frem mod 2030, og derfor er det nu, at vi skal rykke i Danmark, for at gribe de muligheder der er for at blive førende. Vi har i Danmark unikke muligheder for at producere meget grøn strøm, power og rigtig mange virksomheder i Danmark, der allerede er i gang med at søsætte projekter, der kan omdanne strømmen til X, siger Tejs Laustsen Jensen, direktør i Brintbranchen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com