Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nedsæt et vækstteam for vejgodstransporten

Søgeord:

24. april 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

394 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Opfordring fra ITD.

ITD opfordrer transportminister Ole Birk Olesen til at nedsætte et vækstteam for vejgodstransporten i Danmark med repræsentanter fra de største danske transportvirksomheder.

 

Erhvervsministerens Vækstteam for Det Blå Danmark er kommet med deres anbefalinger til øget vækst og styrket global konkurrencekraft på det maritime område. ITD opfordrer transportministeren til at lade sig inspirere og få et vækstteam til at udføre et tilsvarende arbejde for vejgodstransporten.

 

Det mener Carina Christensen, der er administrerende direktør i ITD.

Opererer internationalt

- Vejgodserhvervene omsætter for over 100 mia. kr. om året og beskæftiger mere end 42.000 personer. Transportvirksomhederne opererer samtidig på et internationalt marked, der er præget af benhård international konkurrence og stor usikkerhed. Jeg vil gerne opfordre transportministeren til at lade sig inspirere af erhvervsministeren og nedsætte et vækstteam for vejgodstransporten, siger hun.

 

- Vi er med til at skabe beskæftigelse i hele landet. Danmark er en stærk international spiller på vejgodstransportområdet, hvor danske virksomheder er blandt de førende i verden. Men konkurrencen intensiveres. Det er derfor vigtigt, at vi ruster os til at stå distancen internationalt – også på lang sigt. Et vigtigt skridt kunne være at oprette et vækstteam for vejgodstransporten med repræsentanter fra de stærke danske transportvirksomheder, mener Carina Christensen.

Digitalisering

Et vækstteam for vejgodstransporten skal belyse udfordringer og barrierer for vækst i det danske transporterhverv samt udarbejde konkrete anbefalinger til fremtidsrettede vækstvilkår.

 

Carina Christensen henviser til, at digitaliseringen giver nye muligheder, som både erhverv og myndigheder skal gribe, ligesom der er stort potentiale for danske virksomheder i udbredelsen af højteknologiske og energieffektive løsninger. Samtidig skal investeringer i Danmark fremmes, og der skal ses på, hvorledes de danske transportklynger kan udvikles endnu mere. /mb

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com