Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nekrolog: Hans Skov Christensen er død

Søgeord:

15. november 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2257 gange

Læses i øjeblikket af:

1

I går er Hans Skov Christensen sovet stille ind i sit hjem efter længere tids sygdom. Det oplyser hans hustru, Sys Rovsing.

I går er Hans Skov Christensen sovet stille ind i sit hjem efter længere tids sygdom. Det oplyser hans hustru, Sys Rovsing.Hans Skov Christensen var en markant leder gennem 18 år hos Dansk Industri.

 

Da Industriens Arbejdsgivere og Industrirådet i 1992 fusionerede til Dansk Industri, blev det Hans Skov Christensen, der som den første adm. direktør blev bedt om at bygge den nye organisation op.

 

Forud herfor sad Hans Skov Christensen i spidsen for Dansk Arbejdsgiverforening (DA), hvor han var adm. direktør fra 1985.

Arbejdsindsatsen var betydelig, og ved siden af hvervet som adm. direktør for DI bestred han en lang række tillidsposter og var for eksempel formand for FIH Erhvervsbank og BaneDanmark og næstformand i Industriens Pension.

Sideløbende havde Hans Skov Christensen et betydeligt kirkeligt engagement, som blandt andet afspejlede sig i formandsposten for både Kristeligt Dagblad og Danske Sømands- og Udlandskirker. Politisk var han konservativ og var i sin ungdom blandt andet medlem af Det Konservative Folkepartis hovedbestyrelse og viceborgmester i Herlev.

 

Hans Skov Christensen var i mange år gift med overlærer og viceborgmester i Frederiksberg Kommune, Vibeke Skov Christensen, som døde i 2002. I 2006 blev han gift med den tidligere formand for Advokatrådet, advokat Sys Rovsing.

 

Hans Skov Christensen var en magtfaktor i dansk erhvervsliv, hvor han var dybt respekteret – ikke blot af sine medlemmer i først DA og siden i DI – men i høj grad også i fagbevægelsen – der i ham havde en ”modstander”, der var lydhør, kontant og imødekommende - men ikke lagde skjul på arbejdsgivernes interesser, og hvad, han mente var bedst for samfundsudviklingen.

(Foto: Hans Søndergård).

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com