Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nettet hjælper bilisterne

Søgeord:

20. februar 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1780 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Stockholm løser trafik med dansk teknik.

Den svenske hovedstad har installeret BlipTrack-teknologi til kø- og flowmåling fra Nordjyske BLIP Systems.

 

Hvis du kører rundt i Stockholm med en tændt Bluetooth- eller wi-fi-enhed, hjælper du automatisk dine medtrafikanter med at opnå en hurtigere og mindre befærdet rejse.

 

Stockholm, byen med flest indbyggere i Skandinavien, er den næste i én af en lang række af byer, heriblandt Bangkok, Zürich, Auckland, Aarhus, Portsmouth og København, der benytter BlipTrack til at måle, hvordan borgerne bevæger sig på byens veje.

 

Otto Åstrand, trafikanalytiker hos Trafik Stockholm, forklarer:

 

-Vi benytter de indsamlede data fra systemet til at vise aktuelle rejsetider på Trafiken.nu, som er vores trafikoplysningscentral, og på skilte, der er placeret rundt omkring i byen. Rejsetiderne hjælper billisterne med at foretage informerede beslutninger om deres rute, både ude i trafikken, og når de planlægger deres daglige kørsel.

Rejsetiderne bliver konstant opdateret i takt med de faktiske tilstande på vejene, så ved at overveje din rute og tidspunktet du kører på, kan du selv hjælpe med at nedsætte antallet af flaskehalse og holde trafikken kørende med mindst mulig kødannelse.

 

-Vi bruger også data til at måle udviklingen i trafiktæthed, hastighed og kødannelse. Syd for Stockholm, hvor vi først installerede BlipTrack, vil være en zone med vejarbejde mange år fremover, når Stockholms omfartsveje anlægges. Det vil ikke kun påvirke motorvejen E4, der går igennem zonen, men også de omkringliggende veje. Med BlipTrack kan vi måle kapaciteten og trafikflowet i realtid og er dermed i stand til at foretage forebyggende foranstaltninger, hvis trafikken begynder at flyde langsomt, fortsætter Otto Åstrand.

Byen har for nylig udvidet løsningen til at omfatte større veje nord for Stockholm.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com