Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ni nye LGT-chauffører vil spare brændstof

Søgeord:

14. december 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1207 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Coaching-forløb skal give besparelser.

LGT Logistics i Horsens har netop fået leveret ni nye Scania, og de er ganske specielle. De er nemlig omfattet af markedets mest effektive løsning til at reducere CO2-udledningen og udgiften til brændstof samt forbedre oppetiden.

 

Virksomheden LGT transporterer møbler fra Skandinavien til og fra Sydeuropa. De har nu 22 Scania i deres flåde, da de for nylig fik leveret 9 nye Scania R-serie lastbiler, udstyret med de brændstoføkonomiske 450 og 410 hk-motorer.

 

- Vi har testet coaching-konceptet på 11 af vores chauffører de seneste tre år. Resultaterne har været så positive, at vi har valgt at udvide med ni nye Scania Ecolution, fortæller trafikchef Preben Ladekjær.

 

De nye lastbiler forventes at køre ca. 125.000 km om året, og LGT vil forholdsvis hurtigt kunne høste værdifulde erfaringer om lastbilens brændstofforbrug, miljøbelastning mv.

-Selvom der efterhånden er kommet mere fokus på miljøet i Danmark, er det endnu ganske få virksomheder, der går hele vejen, som LGT har gjort. Mange vognmandsvirksomheder vælger for eksempel stadig alt for højtydende motorer i forhold til deres reelle behov, og så tror de, at coaching er dyrt og tager meget tid fra chaufføren,

 

- Det er dog ikke sådan virkeligheden er. For mange virksomheder sparer ml. 20.000 - 50.000 kr. om året pr. lastil, og vi coacher ca. 10 minutter om måneden med chaufføren, når han har tid, fortæller Scania salgskonsulent Jesper Christensen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com