Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ni ud af ti spritbilister er mænd

Søgeord:

1. december 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

621 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Ny kampagne sættes i gang.

Julefrokost-sæsonen begynder for alvor senere i denne uge. Derfor sætter Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden nu fokus på problemet med spritkørsel på vejene med den landsdækkende kampagne "Klar til et pust?" fra i dag mandag den 28. november og hele december. Politiet vil også være massivt til stede på vejene med spritkontrol i de kommende uger.

 

Spritkampagnen fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden henvender sig især til de mandlige bilister, da mændene er indehavere af en uheldig rekord: spritkørsel.

 

- Mænd drikker generelt mere end kvinder og har nok også en tendens til at tage flere chancer i trafikken. Mændene er involveret i flere spritulykker end kvinder. Derfor er målet at få flere til at lade bilen stå - især få flere mænd til at tænke over, hvordan de kommer sikkert hjem, siger Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Lad bilen stå

Ulykkestal og sigtelser fra politiet viser, at ni ud af ti spritbilister er mænd. I en ny undersøgelse (efterår 2016), som Epinion har lavet for Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden, er 1.535 bilister blevet spurgt, om de inden for det sidste år har kørt bil, selv om de var i tvivl om, hvorvidt de havde drukket for meget. Hele 16 % af mændene siger, at det har de. Det tilsvarende tal for kvinderne er syv procent.

 

Omgivelserne opfordres også til at blande sig, så folk ikke sætter sig bag rattet efter at have drukket for meget alkohol.

 

- Spørg dine gæster, hvordan de kommer hjem, før du hælder alkohol i deres glas. Eller tilbyd at ringe efter en taxa eller overnatning, hvis en person vil køre hjem efter nogle festlige timer med alkohol. Det kan være med til at forhindre, at en person kører med promiller i blodet, siger Dorte McGugan Pedersen, Udviklingschef i TrygFonden.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com