Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

NLA: Lyt til EU’s kontrolmyndigheder

Søgeord:

18. februar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2291 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Konkurrence er stimulerende, men ikke for enhver pris. Liberalisering af cabotagekørslen uden begrænsninger, som den oprindeligt er tiltænkt af EU-Kommissionen, ville have ført til alt andet end en sund konkurrence.

Konkurrence er stimulerende, men ikke for enhver pris. Liberalisering af cabotagekørslen uden begrænsninger, som den oprindeligt er tiltænkt af EU-Kommissionen, ville have ført til alt andet end en sund konkurrence.Det er holdningen hos sammenslutningen af kontrolmyndigheder i EU – det såkaldte CORTE, som det kommer til udtryk i sammenslutningens seneste udgave af magasinet ”Road Transport Law Magazine”.

 

DTL’s adm. direktør Erik Østergaard, formand for Nordic Logistics Association (NLA), mener, at det er vigtigt, at EU lytter til CORTE.

 

- Det er interessant, at kontrolmyndighederne nu tager bladet fra munden og faktisk giver et bidrag til den politiske proces. De kontrollerende myndigheder ved om nogen, hvor skoen trykker, for de samler erfaringerne fra vejene og de mange lastbilkontroller over hele EU, lyder det blandt andet fra Erik Østergaard.

I omtalte artikel står der blandt andet:

 

”Alle ved, at de europæiske vognmænd ikke arbejder på lige vilkår. Forskellene i den sociale lovgivning – og ikke bare den – forvrider den lige konkurrence“.

 

Artiklen fortsætter:

 

”At åbne op uden forudgående harmonisering af de sociale og skattemæssige betingelser for at operere i markedet ville være dødbringende for visse af de nationale transportører og ville føre til flytning af de nationale lastbilflåder til andre lande”.

Justere kommende regler

Ifølge NLA finder CORTE det opmuntrende, at EU-Kommissionen nu har indtaget det standpunkt, at der i stedet for en øjeblikkelig liberalisering sker en bearbejdning af kommende regler på området. I den forbindelse henviser organisationen også til ”det alt for store misbrug” af 3 cabotageture inden for 7 dage.

Erik Østergaard er fuldt ud opmærksom på, at CORTE ikke dermed taler stik imod en cabotageåbning på sigt – snarere tværtimod:

 

- Det er også NLA’s holdning, men vi må være realistiske og indse, at et indre marked på helt lige vilkår kan have lange udsigter. Hvordan vi kommer hurtigst frem til målet, bliver helt sikkert også en del af debatten op til EU-Parlamentsvalget i maj måned”, udtaler NLA’s formand.

 

CORTE er hjemmehørende i Bruxelles og organiserer primært nationale myndigheder. Nordic Logistics Association er tilknyttet CORTE som associeret medlem.

 

Foto af Erik Østergaard: Fotograf Marie Gjedsted.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com