Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nødfærgeleje på Hirtshals Havn

Søgeord:

10. februar 2015  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

1367 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Nyt færgeleje forventes klar til maj.

Det er flere år siden, at Hirtshals Havn forberedte havnens Notkajen til en ekstra rampe, men trafikken er steget så meget på den nordjyske havn, at den nu går i gang med byggeriet af et såkaldt nødfærgeleje.

 

Det nye nødfærgeleje skal give de rederier, der anløber havnen, større mulighed for også at lægge til i tilfælde af driftsforstyrrelse eller hårdt vejr. Investeringen gøres især for at understøtte regulariteten i trafikken på Nordatlanten og Vestnorge, der besejles af Fjord Line og Smyril Line, skriver Hirtshals Havn i en pressemeddelelse.

 

Teknisk chef ved Hirtshals Havn, Peter Ydesen, fortæller, at havnen over de seneste måneder har været i tæt dialog med de rederier, der primært kommer til at bruge færgelejet, for at finde frem til den løsning, det er endt med.

- Vi bygger en 30 meter bred fast betonrampe ved Notkajen, som allerede er forberedt til en rampe. Det er mange år siden, vi var så forudseende, og nu er trafikken steget så meget, at vi skal udnytte muligheden, siger Peter Ydesen og tilføjer, at anlægsarbejdet forventes afsluttet til maj.

 

Hirtshals Havn har over 40 ugentlige færgeanløb på ruter til Norge, Færøerne og Island.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com