Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

NORDEN får ny stor ordre

Søgeord:

28. september 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

307 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Langtidskontrakt om transport af vejsalt fra Chile.

NORDEN har indgået en 10-årig kontrakt om transport af vejsalt fra Chile. Kontrakten løber i årene 2020-2029 og omfatter transport af i alt 4-5 mio. tons vejsalt, der skal lastes i Caleta Patillos 1.400 km nord for den chilenske hovedstad Santiago og losses primært på den amerikanske østkyst i havne mellem Boston og Baltimore.

 

Vejsaltet – eller stensalt, som er det formelle navn på saltet – skal sejles på Supramax-skibe. Det bliver til 8-10 rejser om året, hver på 50.000 tons. En rejse ventes at tage ca. 30 dage, og turen fra Sydamerikas vestkyst til USA’s østkyst kommer til at gå gennem Panamakanalen.

 

Kontrakten er indgået med det chilenske selskab Empremar, som er et datterselskab af verdens førende saltproducent K+S, der er et børsnoteret tysk selskab. K+S ejer og opererer saltminer i Nord- og Sydamerika – herunder i Chile – og i Europa. Selskabet har distributionscentre i det meste af Nordamerika og afsætning i hele Nord- og Sydamerika. K+S er i dag den største leverandør af vejsalt i Nordamerika.

Langvarigt samarbejde

Siden 2000 har NORDEN transporteret over 15 mio. tons for Empremar fra Chile til USA. Den nye kontrakt sikrer det langsigtede partnerskab med Empremar, når den nuværende 10-årige kontrakt med Empremar udløber i 2022.

 

-Vi er stolte over at udvide vores partnerskab med Empremar med endnu 10 år. Hermed opfylder vi ikke alene vores ambition om at styrke båndene til højt respekterede partnere. Kontrakten optimerer samtidig NORDENs eksisterende forretning. Kontrakten gør det nemlig muligt for NORDEN at positionere skibe på USA's østkyst, hvor de kan bruges i forbindelse med langtidskontrakter om transport af træpiller til Europa, siger Michael Boetius, der er chef for Period Tonnage & Industrial Bulk hos NORDEN.

I en kommentar til kontrakten siger Senior Manager Logistics – North America Thomas V. Labash, Empremar:

 

-Vi er glade for at have indgået endnu en langtidskontrakt med NORDEN, som er en finansielt meget sund, samfundsansvarlig og miljøbevidst virksomhed. Gennem de seneste to årtier har NORDEN udvist partnerskab og samarbejde og tilpasset sig vores skiftende behov. NORDEN har en moderne og godt vedligeholdt flåde, og skibene opdateres løbende. Med kontor i Annapolis og medarbejdere tæt på begivenhederne kan NORDEN hurtigt reagere på alle operationelle og kommercielle forhold.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk