Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nordic Maritime Hub skudt i gang

Søgeord:

30. marts 2016  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

684 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Kick-off på toppen af Frederikshavn.

Det EU-finansierede projektsamarbejde Nordic Maritime Hub blev i går tirsdag formelt skudt i gang ved et stort anlagt arrangement på toppen af Kattegat Siloen på havnen i Frederikshavn.

 

Med åbningen af en ventil, der symbolsk satte gang i oppumpningen af sand fra havnebassinet til brug for havnens kommende havnearealer, sørgede Frederikshavn-borgmester, Birgit S. Hansen, administrerende direktør for Frederikshavn Havn, Mikkel Seedorff Sørensen, og repræsentanten fra EU’s Motorways at Sea (MoS), Brian Simpson, for det første officielle spadestik til projektet.

EU-støtte

Nordic Maritime Hub er et samarbejde mellem Frederikshavn Havn, Kosan Crisplant og Stena Line AB, der har til formål at forbedre faciliteterne for havnen og dens brugere ved blandt andet at forbedre adgangsforholdene til havnen, etablere landstrømsfaciliteter og skabe bunkringsfaciliteter.

 

Nordic Maritime Hub projektet blev i juni 2015 tildelt TEN-T støtte fra EU's Connecting Europe Facility fond, som yder støtte til projekter, der er med til at realisere EU's transport infrastruktur politik. Derfor var Brian Simpson fra MoS også inviteret til den officielle kick-off, og MoS-koordinatoren kunne lide, hvad han så:

 

- Fra hvad jeg har set i dag, er I gået i gang med en meget stor og vigtig opgave her. I får nogle fantastiske havnefaciliteter og I bliver et håb for alle nordiske og skandinaviske ruter. Hele visionen for MoS er den samme som jeres vision, og jeg ser frem til at arbejde tæt sammen med jer i fremtiden, sagde Brian Simpson.

Nordic Maritime Hub løber frem til efteråret 2018 og vil blive gennemført sideløbende med den igangværende havneudvidelse i Frederikshavn.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com