Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nordic Tankers udnævner ny President & CEO

Søgeord:

20. juni 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2263 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Nordic Tankers Group har med virkning fra 1. juli 2013 udnævnt Claus Thornberg som ny President & CEO.

Nordic Tankers Group har med virkning fra 1. juli 2013 udnævnt Claus Thornberg som ny President & CEO.Han efterfølger Tommy Thomsen, som den danske regering har udpeget til ny adm. direktør for Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU). I forbindelse med jobskiftet indtræder Tommy Thomsen i bestyrelsen for Nordic Tankers.

 

- Efter 35 år i shipping har Tommy besluttet at søge nye udfordringer, og vi lykønsker ham med hans nye job. Tommy har gjort et fremragende job med at sammenlægge herning shipping og Nordic Tankers og skabe en af de førende operatører af kemikalietankskibe. Vi anerkender hans arbejde og engagement, og vi ser frem til, at han træder ind i bestyrelsen, siger Terje Askvig, formand for Nordic Tankers bestyrelse.

Claus Thornberg, 47 år, har 29 års erfaring inden for shipping. Han er i dag head of Fleet Management – den tekniske organisation – i Nordic Tankers, hvor han også er ansvarlig for Strategic Projects inklusive køb og salg af skibe samt fusioner og opkøb. Fra 2010-2012 var Claus Thornberg også COO i Nordic Tankers og ansvarlig for alle kommercielle og operationelle aktiviteter.

 

Claus Thornberg har en maritim uddannelse fra A.P. Møller – Maersk (1984-1988) og arbejdede som navigatør og kaptajn på kemikalietankskibe, før han i 1996 søgte en karriere på land hos TESMA Ship Management; fra 2002 til 2006 var han CEO for TESMA Group. Fra 2005 til 2007 var han Technical Project Director hos Camillo Eitzen & Co. in Norge. I 2007 blev han ansat i Clipper Group, hvor han fra 2009 til 2010 var COO for Clipper Tankers.

- Claus har en omfattende ledelseserfaring fra både operation, befragtning, teknisk management, nybygninger, køb og salg af skibe samt strategisk udvikling. Han har skabt stærke resultater og vist lederskab. Bestyrelsen ser frem til, at han står i spidsen for vores strategi om at konsolidere kemikalietankersegmentet., siger bestyrelsesformand Terje Askvig.

 

Claus Thornberg siger:

 

- Nordic Tankers har med fokusering på sikkerhed, kundeservice og optimering af forretningen skabt et stærkt grundlag. Vi er godt positioneret nu, og organisationen er gearet til yderligere vækst. Jeg er glad for at få muligheden for at fortsætte med at styrke og udvide forretningen sammen med medarbejderne.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com