Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nordisk e-handel har fortsat vokseværk

Søgeord:

8. maj 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2258 gange

Læses i øjeblikket af:

1

I løbet af første kvartal af dette år e-handlede syv af ti skandinaver varer til en samlet værdi af omkring 44,2 mia. svenske kr. Og det er godt for distributørerne.

I løbet af første kvartal af dette år e-handlede syv af ti skandinaver varer til en samlet værdi af omkring 44,2 mia. svenske kr. Og det er godt for distributørerne.At e-handel udvikler sig meget stærkt er mærkbart i pakkemængderne. I første kvartal af dette år steg PostNords e-handelsrelaterede B2C-pakkemængde med 15 procent.

 

E-handel er vigtig i alle de nordiske lande, det viser PostNords rapport ”E-handel i Norden Q1 2014”. Nordmændene er de hyppigste e-detailhandlere, 75 procent af nordmændene e-handlet det foregående kvartal. I Finland er andelen af e-handelsforbrugere det laveste i de nordiske lande, hvor den tilsvarende andel var 66 procent.

Øget fokus

-For at imødekomme den stigende e-handel hæver PostNord sit fokus på e-handel. Vi vil drive udviklingen af innovative løsninger på det nordiske marked, når det gælder leverancer af de e-handlede varer. For at gøre dette i praksis, må vi have indsigt i både ligheder og forskelle i de nordiske markeder, siger Håkan Ericsson, President og CEO i Post Nord.

Hvordan man ønsker at have sine e-handlede varer leveret varierer mellem landene og afhænger også af, hvilket produkt du har købt online. Men generelt er brevkassen en populær leveringsmulighed i alle de nordiske lande undtagen Finland, hvor det er populært at samle varer op på posthuset. I Danmark foretrækker mange e-handelsforbrugere at få deres varer leveret til deres hjem. I de øvrige nordiske lande, er interessen for hjemmeleverancer ganske lave, i stedet er der flere, der ønsker at hente deres pakker på posthuset, på tidspunkter der passer dem selv.

Kræver ny indsigt

-Vi vil fortsætte med at være første valg i den nordiske e-handel. PostNord vil hjælpe med at drive virksomhedernes vækst og konkurrenceevne og være det oplagte valg for både afsendere og modtagere af e-handlede varer i fremtiden, siger Håkan Ericsson, President og CEO i Post Nord.

Forventningerne til leveringstiden varierer mellem landene. Danskerne er maksimalt villige til at vente 3,3 dage på varen. De finske e-handelsforbrugere er maksimalt villige til at vente 4,9 dage på varen.

mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com