Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nordsøen under lup

Søgeord:

15. januar 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

608 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Rapport kortlægger reglerne for offshore-vindskibe.

Søfartsstyrelsen har fået udarbejdet en rapport, der kortlægger regler og industristandarder for maritime operationer i den danske, britiske, tyske og nederlandske offshore-vindsektor.

 

Rapporten som DNV GL har udarbejdet for Søfartsstyrelsen sætter fokus på behovet for harmonisering af regler i vindmølleindustrien. Harmoniserede regler på det maritime område vil kunne bidrage til rederiernes konkurrenceevne og fjerne unødige administrative byrder.

 

Rapporten har kortlagt de sikkerhedsregler og standarder, der gælder for godkendelse af skibe samt besætningernes kvalifikationer i de fire offshore-vindsektorer:

  • Danmark
  • Storbritannien
  • Tyskland
  • Nederlandene

 

Selvom rapporten viser, at der på flere områder er en fælles forståelse af sikkerhedsstandarder mellem landene, peger rapporten på behovet for harmonisering af især sikkerhedsstandarder for vindmølleskibe til transport af vindmølleteknikere. Hertil kommer, at der er behov for harmonisering af industriens egne standarder, især for besætninger og vindmølleteknikere eksempelvis ved personoverførsel mellem skib og vindmølle, samt sundhedsundersøgelse og sikkerhedstræning af særligt vindmølleteknikere.

Videre dialog

Med udgangspunkt i rapporten vil Søfartsstyrelsen nu gå i dialog med erhvervet for at se på mulige tiltag, der kan forbedre rammerne for offshore-vindsektorerne, ved en højere grad af harmonisering af reglerne og standarderne for offshore-vindsektorerne i Nordsøen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com