Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Norge forbyder postkassefirma

Søgeord:

27. august 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2258 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Regler tilpasses EU

Regler tilpasses EUMed virkning fra 1. juli i år blev de såkaldte ”postkasseselskaber” også forbudt i Norge, præcis som de har været det i EU siden 2009.

 

En lovændring i den norske Yrkestransportloven var ude i høring ved indeværende års begyndelse. En del af de af de lovændringer som blev foreslået havde baggrund i, at Norge skal have fælles regler med EU-landene. Dette gælder vilkår for at udføre godstransport ad vej samt fælles regler for tilgang til det internationale marked. Samlet omtales disse EU-forordninger som ”Veipakken”.

 

NLF (Norsk Lastbilejer Forening) sendte sit høringssvar i februar, og her var NLF positiv over for ændringsforslagene, der nu er vedtaget.

 

Blandt andet har Yrkestransportlovens § 4 fået en tilføjelse som lyder: tilladelse kan tildeles den, som driver en faktisk og varig virksomhed i Norge.

Dette indebærer, at man ikke kun kan have en postadresse i Norge, mens daglig leder og øvrige ansatte befinder sig i udlandet. Målet er, at en faktisk og varig virksomhed i Norge sikrer en bedre opfølgning af norske regler, og det vil blive lettere at stille den daglig leder til ansvar ved eventuelle lovbrud. Lovændringen har imidlertid kun mindre effekt, hvis den ikke følges op med kontroller.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com