Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Norge: Indfør roadpricing

Søgeord:

14. november 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2268 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Fjern afgiften på brændstoffer og indfør i stedet roadpricing.

Fjern afgiften på brændstoffer og indfør i stedet roadpricing.Det er mere retfærdigt at lade bilisten betale for de omkostninger, som samfundet får af den enkelte køretur, end for unuanceret brug af vejene, som brændstofafgiften er. Det er i korte træk indholdet af en ny rapport, som det norske forskningsinstitut Sintef har lavet for olieindustrien i Norge. Det skriver Ingeniøren.

 

Dermed lægger de norske forskere sig i kølvandet på den danske trængselskommission, der også anbefalede roadpricing, i første omgang som et storstilet forsøg.

 

Samtidig deler nordmændene dog vurderingen fra den danske transportminister, der ikke mener, at systemet er teknologisk modent før om fem-ti år.

 

Budskabet i rapporten, som er lavet for Norsk Petroleumsinstitutt (NP), bliver godt modtaget af transportminister Ketil Solvik-Olsen. I sit indlæg på instituttets årskonference i går, tirsdag, varslede han en gennemgang af afgiftssystemet:

-Regeringen vil gennemgå bil- og benzinafgifterne for at finde frem til en model, der stimulerer folk til at vælge de mest hensigtsmæssige løsninger, både for sig selv, for miljøet og for samfundet, sagde han.

 

Seniorrådgiver Trond Foss fra Sintef forsikrer, at roadpricing ikke går ud over persondatabeskyttelsen, fordi roadpricing registreres via udstyr i den enkelte bil. Udstyret beregner en afgift, som sendes til et centralt system, der fakturerer bilens ejer.

 

Læs artiklen på www.ing.dk.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com