Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Norge indfører påbudte vinterdæk på alle hjul

Søgeord:

3. oktober 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2288 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Sidste efterår indførte de norske myndigheder påbud om vinterdæk for tunge køretøjer over 3.500 kg med undtagelse af løfteaksler. Myndighederne har nu vurderet, at det af trafiksikkerhedshensyn er nødvendigt at udvide påbuddet.

Sidste efterår indførte de norske myndigheder påbud om vinterdæk for tunge køretøjer over 3.500 kg med undtagelse af løfteaksler. Myndighederne har nu vurderet, at det af trafiksikkerhedshensyn er nødvendigt at udvide påbuddet.Det betyder, at lastbiler og påhængskøretøjer samt trailere med tilladt totalvægt over 3.500 kg skal være påmonteret vinterdæk på alle aksler fra 1. januar 2015.

Godt for trafiksikkerhed

-Et påbud om vinterdæk på store biler og tilkoblede køretøjer vil gøre det tryggere at færdes på norske vinterveje. Både for chaufførerne af disse biler men også for alle os andre, udtaler samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

 

Chefkonsulent i DTL Frank Davidsen forudser, at især rigtig mange trailerejere nu vil få travlt med at montere vinterdæk på køretøjerne, hvis deres trailere har ærinde i Skandinavien.

-Der bliver trukket et hav af trailere rundt i Europa, som stammer fra speditører, der bruger alle mulige typer vognmænd. Også vognmænd, der ikke bekymrer sig så meget om, hvad de knapper bagpå. Jeg er ikke i tvivl om, at de norske myndigheder kommer til at håndhæve kravet meget bestemt, så jeg vil opfordre til, at man som vognmand tænker grundigt over, hvad man udsætter sig selv for, hvis ikke der er vinterdæk på traileren til Norge.

 

Da vinterdæk for enkelte dækdimensioner på tunge køretøjer kan være vanskelige at fremskaffe, vil der ifølge Samferdselsdepartementet blive etableret overgangsordninger. Undtaget fra kravet vil derfor være køretøjer, som er 30 år eller ældre, køretøjer, der ikke bruges i kommerciel transport, køretøjer til anlægsarbejder og til og fra anlægsarbejder, mobilkraner og de af forsvarets køretøjer, som hovedsageligt kører i terræn.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com