Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Norge: 60 tons grænse for tømmervogntog

Søgeord:

31. oktober 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Nu følger Norge i hjulsporene på Finland og Sverige, når det gælder vægt på tømmervogntog

Nu følger Norge i hjulsporene på Finland og Sverige, når det gælder vægt på tømmervogntogDet norske Vegdirektoratet har netop vedtaget en regelændring, som betyder, at det nu er tilladt at køre med tømmervogntog med op til 60 tons vægt på enkelte rigsvejsstrækninger.

 

Vedtagelsen er en del af en tiltagspakke, der forbedrer transportvilkårene for transport af tømmer. Ændringen har været i høring, og den norske vognmandsforening NLF sendte sit svar i juni måned.

 

I NLFs svar var foreningen positiv stemt over for ændringen af vogntogsvægten. Samtidig havde NLF ønsket at få hævet den tilladte totalvægt for treakslede lastvogne fra 26 til 28 tons. Det blev dog ikke imødekommet af de norske myndigheder.

Med de nye regler følger Norge efter både Finland og Sverige, der i mange år har haft 60 tons vogntogsvægt som øverste grænse.

 

Finland har 1. oktober hævet den tilladte vogntogsvægt fra 60 til 76 tons, og, ifølge ubekræftede forlydender, overvejer Sverige en forhøjelse af den tilladte vogntogsvægt til 80 tons.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com